ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΠΥΡΓΟΣ

Άνοιξε ο δρόμος για τη συμφωνία ΓΟΕΒ – Δήμου Πύργου

Αισιοδοξία από τον πρόεδρο του Οργανισμού για την εξωδικαστική λύση – Απομένει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Άνοιξε ο δρόμος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού και του Δήμου Πύργου, καθώς χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού εγκρίθηκε το ιδιωτικό συμφωνητικό αναγνώρισης και δοσοποίησης οφειλής του Δήμου Πύργου προς το Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων Πηνειού – Αλφειού για τα έτη 2015- 2022.
Πλέον, απομένει η σχετική απόφαση και από την πλευρά του Δήμου Πύργου, η οποία θα συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού Παναγιώτης Παρασκευόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για το γεγονός ότι η συμφωνία θα εγκριθεί και από το Δήμο Πύργου, ώστε στην συνέχεια να κατατεθεί στο Δικαστήριο και να λήξει με αυτό τον τρόπο ένα χρονίζον πρόβλημα και να μην υπάρξει συνέχεια σε δικαστικές αίθουσες, κάτι που θέλουν να αποφύγουν και οι δύο πλευρές. Ωστόσο, ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε πως «αν το συμφωνητικό καταψηφιστεί πλέον και για εμάς είναι μονόδρομος η δικαστική οδός και θα πρέπει να κινηθούμε διαφορετικά, που όμως δεν το επιθυμούμε, γιατί θα επιφέρει προβλήματα στο Δήμο και γενικώς δεν είμαστε της λογικής να λύνουμε τα προβλήματα στα δικαστήρια, εφόσον αυτά μπορούν να λυθούν κατόπιν συνεννόησης».

Ακόμα, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Οργανισμού, σήμερα αναμένεται να ζητηθεί αναβολή στη σημερινή συζήτηση του αιτήματος διακοπής από το Δήμο Πύργου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηλείας, για υπόθεση που αφορά τη βεβαίωση ενός ποσού στο παρελθόν από τον Οργανισμό προς την εφορία και ο Δήμος Πύργου έχει προβεί στις ενέργειες ανακοπής.

«Επειδή αναβλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να ζητηθεί από την Πρόεδρο του αρμόδιου δικαστηρίου μια αναβολή, ώστε να συζητηθεί το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου την ερχόμενη Παρασκευή εφόσον και αυτό είναι εφικτό, και να ψηφιστεί η έγκριση του συμφωνητικού και από την πλευρά του Δήμου Πύργου για να κυλήσουν όλα ομαλά. Καθώς δεν θέλουμε να αναγκαστούμε να κινηθούμε νομικά» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος, προσθέτοντας πως ο ΓΟΕΒ από την πλευρά του έχει καθυστερήσει την δικαστική διαδικασία για να μπορέσει να βρει μια εξωδικαστική λύση με το Δήμο Πύργου μέσω της σύμβασης, προκειμένου ουσιαστικά και ο Οργανισμός να λύσει ένα πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί τόσα χρόνια.

Την επιθυμία και την πρόθεση του Δήμου Πύργου για την επίτευξη της συμφωνίας εξέφρασε άλλωστε και ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος τόνισε πως «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά τους αγρότες για να πληρώσουμε αθροισμένες οφειλές του Δήμου Πύργου από το παρελθόν στο ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ, με δεδομένη την κρίση χρέους που έχουν και απειλούνται με διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ».

patrisnews.com

Related Posts

1 of 276