ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΥΡΓΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σημαντικά έργα για την Ηλεία αναφορά για τα οποία έκανε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας από τον Πύργο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Αξιολόγησης του Υπουργείου και αναμένεται πλέον να πάρουν τον δρόμο για την υλοποίησή τους.

Αυτό τόνισε χθες ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, εκφράζοντας την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη εξέλιξη αφού όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε συνεργασία σε διαδοχικές του συναντήσεις και επαφές τόσο με τον κ. Πέτσα, όσο και με άλλα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος από την ανωτέρω Επιτροπή Αξιολόγησης εγκρίθηκαν:

· Η αγροτική οδοποιία του Δήμου Πύργου με πόσο 3,1 εκατομμυρίων ευρώ.

· Η αγροτική οδοποιία του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων με πόσο 1,8 εκατομμυρίων ευρώ.

· Ωρίμανση έργων Δήμου Ζαχάρως ύψους 470.000 ευρώ.

· Προσεισμικοί έλεγχοι σε πρώτο στάδιο που αφορά δράσεις για υποδομές που χρήζουν προστασίας και αφορούν σε αρχική φάση τις μελέτες όπως:

– Δήμος Πηνειού 28.392 ευρώ.

– Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας 35.293,48 ευρώ.

– Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης 31.034 ευρώ.

Ακόμη, όπως προσθέτει ο κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, σε επόμενη συνεδρίαση της ίδιας Επιτροπής αναμένεται να εγκριθεί και το έργο για παρεμβάσεις Οδικής Ασφάλειας στο δήμο Ήλιδας ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής της ΝΔ είχε συνεργασία με τον κ. Πέτσα και σε άλλα βασικά για τον τόπο θέματα, για τα οποία προχωρούν ήδη λύσεις που έχουν συζητηθεί όπως η περίπτωση των απομακρυσμένων δεμάτων από το Ποτόκι και αυτή των «εγκλωβισμένων» προσφυγικών εκτάσεων στη Γλύφα.

Related Posts

1 of 268