ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Αντίστροφη μέτρηση για την στέψη – Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η αντίστροφη μέτρηση για την στέψη του βασιλιά Καρόλου στη Βρετανία έχει ξεκινήσει. Με βίντεο της η βασιλική οικογένεια δείχνει τις προετοιμασίες ένα 24ωρο πριν από τη μεγάλη στιγμή.

Βασιλιάς Κάρολος: Και σε ηχητικό μήνυμα στο μετρό με το… «Mind the gap»
Τελετή στέψης δεν έχει πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και 70 χρόνια. Οκτώ μήνες μετά την άνοδό του στο θρόνο έπειτα από τον θάνατο της Ελισάβετ Β’, ο 74χρονος μονάρχης, συνοδευόμενος από την 75χρονη βασίλισσα Καμίλα, θα λάβει το στέμμα και το χρίσμα ενώπιον 2.300 προσκεκλημένων και ασφαλώς εκατοντάδων εκατομμυρίων τηλεθεατών.

Βασιλιάς Κάρολος: Ποιοι «έφαγαν πόρτα» – Ούτε τα εγγόνια των ξαδέλφων της βασίλισσας Ελισάβετ στη στέψη
Πριν από την τελετή, συγκεντρώσαμε μια ολοκληρωμένη λίστα με εκδηλώσεις, το δρομολόγιο και τους αναμενόμενους χρόνους.

Ημέρα στέψης – Αναλυτικά το πρόγραμμα – Σάββατο 6 Μαΐου
6 π.μ.: Οι χώροι παρακολούθησης της στέψης θα ανοίξουν κατά μήκος της κύριας διαδρομής της πομπής
7:15 π.μ.: Οι επισκέπτες του Αβαείου του Γουέστμινστερ θα αρχίσουν να φτάνουν στα σημεία ελέγχου ασφαλείας στους Κήπους του Πύργου Victoria.
9 π.μ.: Οι καλεσμένοι θα πάρουν τις θέσεις τους μέσα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.
9:30 π.μ.-10:45 π.μ.: Οι καλεσμένοι της στέψης, συμπεριλαμβανομένης της βασιλικής οικογένειας, αρχηγών κρατών και πρώην πρωθυπουργών έχουν προγραμματιστεί να φτάσουν.
9:45 π.μ.: Το βασιλικό Ιππικό θα προετοιμαστεί να συγκεντρωθεί για την Πομπή του Βασιλιά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
10:20 π.μ.: Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα θα κατευθυνθούν από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ με την άμαξα “Diamond Jubilee State Coach”.
11 π.μ.: Θα πραγματοποιηθεί η κύρια εκδήλωση, η στέψη.
Σύμφωνα με μια παράδοση που χρονολογείται από αιώνες, η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’ θα πραγματοποιηθεί στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ θα ζητήσει την αναγνώριση του μονάρχη δηλώνοντας: «Κύριοι, εδώ σας παρουσιάζω τον Βασιλιά Κάρολο, τον αναμφισβήτητο Βασιλιά σας. Γιατί όλοι εσείς που ήρθατε σήμερα για να αποτίσετε τον φόρο τιμής και την υπηρεσία σας, είστε πρόθυμοι να κάνετε το ίδιο;»,

Η εκκλησία αναμένεται να διακηρύξει: «Ο Θεός να σώσει τον Βασιλιά», το γνωστό God save the King.

Ύστερα από αυτό, ο Κάρολος αναμένεται να ορκιστεί, ότι θα κυβερνά όλα τα έθνη και τις περιοχές του κατάλληλα σύμφωνα με τους νόμους και τα έθιμά τους, θα εκτελεί τον νόμο και τη δικαιοσύνη με έλεος και θα διατηρήσει την Προτεσταντική Μεταρρυθμισμένη Θρησκεία και την Εκκλησία της Αγγλίας.

Αναμένεται ότι στη συνέχεια θα φιλήσει την ειδική Βίβλο με φύλλα χρυσού που χρησιμοποιήθηκε για την τελετή, πριν υπογράψει τον Όρκο.

Ακολούθως ο Κάρολος θα χριστεί με το προσφάτως φτιαγμένο έλαιο στέψης, και μετά θα του δοθούν βασιλικά σκήπτρα.

Στη συνέχεια θα στεφθεί με το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου, πριν λάβει χαιρετισμούς με όπλο. Ο Βασιλιάς θα συνοδεύεται στον θρόνο για να πάρει συμβολικά τον έλεγχο του Ηνωμένου Βασιλείου. Μετά τη στέψη του, μια σύντομη τελετή θα ακολουθήσει ώστε η Καμίλα να στεφθεί Βασίλισσα μετά τον φόρο τιμής στον Βασιλιά.

13:00: Η πομπή στέψης αναμένεται να ξεκινήσει καθώς οι βασιλιάδες επιστρέφουν από το Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, με σχεδόν 4.000 στρατιωτικούς να συμμετέχουν
1:45 μ.μ.: Ο Βασιλικός Χαιρετισμός θα δει τον Βασιλιά και τη Βασίλισσα να χαιρετίζονται στη Δυτική Ταράτσα του κήπου των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, μετά την οποία το στρατιωτικό προσωπικό θα δώσει τρεις επευφημίες.
14:15: 15 μέλη της βασιλικής οικογένειας θα συγκεντρωθούν στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ για το πέρασμα των αεροσκαφών που θα αποτίσουν φόρο τιμής στον Κάρολο και την Καμίλα.
Ο μικρότερος γιος του Καρόλου, ο Χάρι, θα βρεθεί στο αβαείο χωρίς τη σύζυγό του, την Μέγκαν Μαρκλ, και τα δύο παιδιά τους. Αναμένεται ότι θα απουσιάσει από τον εξώστη, εκτός αν υπάρξει κάποια κίνηση συμφιλίωσης ανάμεσα στην οικογένεια και τον πρίγκιπα, ο οποίος έχει εξοριστεί από το 2020 στην Καλιφόρνια και έχει διατυπώσει κατηγορίες εναντίον της βασιλικής οικογένειας, κυρίως εναντίον του αδελφού του, του Ουίλιαμ, και της μητριάς του, της Καμίλα.

Η συναυλία της στέψης
Το άλλο μεγάλο γεγονός της ημέρας είναι η συναυλία της στέψης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ανατολικό γκαζόν του κάστρου του Ουίνδσορ, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που πραγματοποιείται συναυλία στους χώρους.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων θα γίνονται δεκτοί στην εκδήλωση από τις 15:00 και μετά, με 20.000 άτομα να αναμένεται να παρευρεθούν. Η Katy Perry, ο Lionel Ritchie και οι Take That θα μαγέψουν τα πλήθη.

ΠΗΓΗ; enikos

Related Posts

1 of 22