ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΥΤ,ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βιολογικός Κρεστένων: Από τα μεγαλύτερα έργα στην Ηλεία

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται το ζωτικής σημασίας έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού των Κοινοτήτων Κρεστένων – Μακρισίων – Καλλικώμου – Ραχών – Σαμικού, το οποίο θα συμβάλει αποφασιστικά στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, στην ευρύτερη περιοχή.


Η υλοποίηση του έργου αναβάθμισης και επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού με μονάδα επεξεργασίας βοθρολυμάτων, προϋπολογισμού 3.577.788,12 €, γίνεται έπειτα από τις συνεχείς προσπάθειες της δημοτικής αρχής Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με επικεφαλής το δήμαρχο, κ. Σάκη Μπαλιούκο και περιλαμβάνει τον πλήρη εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, που δημιουργήθηκαν πριν από 30 χρόνια περίπου, από τον αείμνηστο πρ. δήμαρχο Κρεστένων, Παν. Αθανασόπουλο.

Πρόκειται για το πιο σημαντικό έργο απόλυτης επεξεργασίας λυμάτων που κατασκευάζεται αυτή την περίοδο στην Πελοπόννησο, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των κοινοτήτων Κρεστένων, Μακρισίων, Καλλικώμου, Ραχών και Άνω Σαμικού, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα για την επέκταση του βιολογικού και σε άλλες Τ.Κ. του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button