ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή – Τροπολογία: Aκαταδίωκτο για τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα Τέμπη

Με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, η κυβέρνηση θεσπίζει το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών.

Η τροπολογία, στο άρθρο 5, ορίζει πως «ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής δεν δέχονται οδηγίες και υποδείξεις, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της, εκτός αν ενήργησαν με δόλο».

Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξης Τσίπρας καυτηρίασε τη θέσπιση ακαταδίωκτου για την επιτροπή, χαρακτηρίζοντας την προκλητική και προσβλητική για τις οικογένειες των θυμάτων ενώ διερωτήθηκε αν αυτό το ζήτησαν τα μέλη της επιτροπής ή η κυβέρνηση το προσφέρει με σκοπό την συγκάλυψη και το σκοτάδι.

Επιπλέον, ο κ. Τσιπρας, αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στην επόμενη βουλή να διερευνηθούν τα γιατί της τραγωδίας στα Τεμπη και κατέληξε λέγοντας ότι όταν ο πολίτης νοιώθει ότι δεν προστατεύεται η ζωή του η αλλαγή, η αλήθεια και η δικαιοσύνη, γίνονται ανάγκη. Και σ’ αυτήν την κρίση, κατέληξε ο κ. Τσίπρας «ο αρχιεπιτελάρχης δεν γνώριζε τίποτε, ωστόσο πλέον δεν μπορεί να πείσει την ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε.

Απο την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για θλιβερο κοινοβουλευτικό σόου, υπενθυμίζοντας τι έκανε ο κ. Τσιπρας το βραδυ της τραγωδίας στο Μάτι, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υποκρισία.

ΠΗΓΗ; ertnews

Related Posts

1 of 59