ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

Γ.Ν Ηλείας: Συνέντευξη Τύπου-έκκληση για την εθελοντική αιμοδοσία από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου την Κυριακή

Έκκληση προς όλους όσοι μπορούν να αιμοδοτήσουν, να δώσουν το παρόν την Κυριακή 7 Μαΐου στο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει η Τράπεζα Αίματος του σχολείου «Άγιος Χαράλαμπος», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σταθμός Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, απηύθυναν χθες οι διοργανωτές, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο νοσοκομείο του Πύργου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Σπύρος Πολίτης, η ανεπανάληπτη ευαισθητοποίηση του κοινού ύστερα από το δυστύχημα των Τεμπών, είναι αναγκαίο να διατηρηθεί καθώς η ανάγκη για αίμα είναι μεγάλη και καθημερινή.

«Για μία ακόμα φορά συνεργαζόμαστε με την τράπεζα αίματος του 6ου Δημοτικού Σχολείου, ενός πολύ ενεργού συλλόγου. Ξέρω ότι γίνεται ένας πολύ καλός αγώνας,  σε ένα κομμάτι που αφορά τους πάντες και όχι μόνο τα μέλη του σχολείου αλλά όλη την κοινωνία.

Πρέπει με κάθε τρόπο να επιμείνουμε στην ευαισθητοποίηση του κοινού για να κάνει κάτι που είναι πάρα πολύ απλό. Όποιος είναι αιμοδότης γνωρίζει πόσο απλή και ανώδυνη είναι η διαδικασία καθώς ουσιαστικά σε 10 λεπτά από τη ζωή σου δίνεις ζωή σε έναν συνάνθρωπό σου. Το μήνυμα μοιάζει κοινότοπο και είναι επαναλαμβανόμενο αλλά είναι ένα. “10 λεπτά από τη ζωή σου – μια ζωή για τον άλλον”.

Και ας μη μιλάμε μόνο για τα επείγοντα αφού υπάρχουν και οι χρόνιοι πάσχοντες, οι οποίοι χρειάζονται διαρκώς να τους χορηγείται αίμα. Άτομα για παράδειγμα με Μεσογειακή Αναιμία. Ευαισθητοποιούμαστε δυστυχώς όλοι μόνο όταν συμβεί ένα κακό. Όταν έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη η συρροή του κόσμου ήταν ανεπανάληπτη. Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίστοιχο για τους ανθρώπους που μάχονται καθημερινά για την ζωή και παλεύουν να κρατηθούν κάποια χρόνια με το δικό μας αίμα;» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πολίτης.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια της Αιμοδοσίας Κωνσταντίνα Πανέτα  επεσήμανε ότι: «Θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου, τους δασκάλους, τους διαχειριστές της τράπεζας αίματος για αυτή την προσπάθεια την οποία κάνουν στο να διαδώσουν την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στην εθελοντική αιμοδοσία με έχουν στηρίξει όσο κανείς άλλος και γι’ αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω και να τους πω ότι θα είμαι δίπλα τους και όταν θα φύγω από την αιμοδοσία».

Το δικό της μήνυμα έστειλε στη συνέχεια η γιατρός της αιμοδοσίας Πύργου Ελισάβετ Ζαχαριουδάκη.

«Όλοι μπορούμε να σώσουμε ζωές, κάποιοι από μας αιμοδοτώντας και κάποιοι άλλοι παρακινώντας συνανθρώπους μας να δώσουν αίμα. Όσοι γνωρίζουν την διαδικασία, ξέρουν ότι είναι ευχάριστη. Καλούμε λοιπόν την Κυριακή, τους γονείς μαζί με τα παιδιά τους, να έρθουν να αιμοδοτήσουν. Αν πάλι κάποιοι δεν τα καταφέρουν και δεν μπορούν να αιμοδοτήσουν ας έρθουν για παρέα. Έτσι τα παιδιά θα δουν ότι αυτό που φαντάζει στο μυαλό δύσκολο και περίπλοκο, ότι είναι πολύ εύκολο και απλό να σώσεις μια ζωή».

Η διευθύντρια του σχολείου Ελένη Κουνέλη αρωγός σε κάθε τέτοια προσπάθεια στη συνέχεια τόνισε πως:

«Εμείς σαν 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, είμαστε πολύ χαρούμενοι που η αιμοδοσία θα γίνει στο χώρο του σχολείου. Όταν δίνουμε αίμα σώζουμε μία ζωή. 10 λεπτά από τον χρόνο μας, μπορεί να σώσουν όχι μία αλλά και περισσότερες ζωές».

Με την σειρά του ο Γάννης Μαστρογιαννόπουλος – διαχειριστής τράπεζας αίματος 6ου Δημοτικού Σχολείου Άγιος Χαράλαμπος επεσήμανε ότι:

«Για ακόμα μία φορά, η τράπεζα αίματος διοργανώνει μία νέα αιμοληψία. Αυτή τη φορά, θα γίνει στο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου στην πάροδο της οδού Αγίου Γεωργίου. Έγινε τελευταία στιγμή η αλλαγή από το διοικητήριο προς το 6ο Δημοτικό Σχολείο λόγω εκλογών. Επομένως θα πρέπει όλοι να θυμούνται οι αιμοδότες ότι την Κυριακή 7 Μαΐου 9.00 – 1.00 το μεσημέρι ερχόμαστε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο για να δώσουμε αίμα. Ο εθελοντισμός μας είναι προφανής, αυτό που κάνουμε είναι ένα έργο θεάρεστο και βοηθάμε τους συνανθρώπους μας».

Με ανοιχτή αγκαλιά και χαμόγελα θα υποδεχθούν τους εθελοντές αιμοδότες στο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου την Κυριακή, σημείωσε στη συνέχεια ο Γιώργος Αντωνόπουλος μέλος ΔΣ της τράπεζας αίματος

«Την Κυριακή 7 Μαΐου για μία ακόμα φορά πραγματοποιούμε εθελοντική αιμοδοσία, στο χώρο του 6ου δημοτικού σχολείου. Περιμένουμε όλους τους αιμοδότες, τους γονείς, τους συμπολίτες μας να διαθέσουν 10 λεπτά από τον χρόνο τους και να χαρίσουν ζωή στους συνανθρώπους μας. Ευχαριστούμε όλους αυτούς που για 19 χρόνια στηρίζουν αυτή την προσπάθεια της τράπεζας αίματος και συνεχώς έχουμε καινούργιους αιμοδότες. Θα παρακαλούσαμε όλους αυτούς που είναι υγιείς και μπορούν να προσφέρουν το πολύτιμο αγαθό της ζωής για τους συνανθρώπους να έρθουν κοντά μας. Εμείς θα έχουμε μία ανοιχτή αγκαλιά και ένα πλατύ χαμόγελο να σας υποδεχτούμε όλους και να χαρίσουμε ζωή».

Τέλος, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Δώρα Ψαρά, στάθηκε στην ανάγκη της διάδοσης της ιδέας και της αξίας του εθελοντισμού μέσα από το σχολικό περιβάλλον, προκειμένου να ωριμάσει στην συνείδηση των παιδιών έτσι ώστε όταν φτάσουν στην κατάλληλη ηλικία, να μην έχουν δεύτερες σκέψεις.  «Εγώ θα ήθελα να πω ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις 60 χώρες που δεν μπορούν αυτοδύναμα να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους σε εμάς. Αυτό συμβαίνει διότι η αξία του εθελοντισμού δεν έχει ευρέως διαδοθεί. Θα ήθελα να πω επίσης, ότι η εθελοντική αιμοδοσία θα πρέπει να γίνει συνείδηση στα παιδιά, να μπει στα σχολεία, έτσι ώστε ο έφηβος όταν φτάσει στα 18 να μπορεί να το διαχειριστεί διαφορετικά και να καταλάβει ότι θα πρέπει και αυτός να συνδράμει. Και θα πρέπει το μότο της ζωής του, να είναι πάντα να ζεις, να αγαπάς και να προσφέρεις…» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Ψαρρά.

Related Posts

1 of 256