ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ - ΚΡΕΣΤΕΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Εκδηλώσεις αντάξιες της 25ης Μαρτίου 1821

Με αποκορύφωμα την παρέλαση που έγινε το Σάββατο στην κατάμεστη κεντρική οδό
«Ξενοφώντος» Κρεστένων, καθώς και τους παραδοσιακούς χορούς από μαθητές των σχολικών μονάδων στην κεντρική πλατεία της πόλης, ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 1821, στην έδρα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.
Ανάλογες λαμπρές εκδηλώσεις έγιναν και στις δημοτικές ενότητες Ανδρίτσαινας και Αλιφείρας, καθώς και σε όλες τις τοπικές κοινότητες του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, όπου τιμήθηκαν οι ήρωες της Επανάστασης για την απελευθέρωση από τον Τουρκικό
ζυγό.
Έντονο ενδιαφέρον παρουσίασε την παραμονή της επετείου η ομιλία στο ΚΑΠΗ της πρώην Λυκειάρχη Κρεστένων κ. Σοφίας Πανταζοπούλου με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ενώ εν συνεχεία εντυπωσίασαν τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους, η 10η Λαμπαδηφορία με αφετηρία την ανατολική πλατεία της πόλης και τερματισμό στην κεντρική πλατεία της πόλης, καθώς και οι παραδοσιακοί χοροί που ακολούθησαν.
Επιτυχημένη εξάλλου ήταν και η Λαμπαδηφορία από την δημοτική κοινότητα Βρίνας και τον εκπολιτιστικό σύλλογο του χωριού, όπου μετά το πέρας της ακολούθησε επίσης παρουσίαση παραδοσιακών χορών.
Λαμπαδηφορία έγινε επίσης ανήμερα την 25 η Μαρτίου στα Μακρίσια, με διοργανωτή τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού και σημείο έναρξης την κεντρική πλατεία
Μακρισίων.
Το παρών στις διήμερες εκδηλώσεις έδωσαν ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρ. Νικολακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Νικολακόπουλος, εκπρόσωποι της Τ.Α., φορέων και αρχών, καθώς και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.

Related Posts

1 of 277