ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΥΡΓΟΣΥΓΕΙΑ

Δήμος Πύργου: Πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου νεφρικής λειτουργίας την Παρασκευή 26/5

Το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Δήμου Πύργου σε συνεργασία με την υγειονομική ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα  πραγματοποιήσει την Παρασκευή 26 Μαϊου, ώρες  09.00 – 14.00 στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, έλεγχο της νεφρικής λειτουργίας εντελώς δωρεάν σε άτομα άνω των 40 ετών. Η εκτίμηση της νεφρικής λειτουργίας γίνεται σε λιγότερο από 2 λεπτά ανά άτομο.

–   Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, η χρόνια Νεφρική νόσος είναι μια ύπουλη πάθηση, ενώ ο αριθμός των ασθενών αυξάνει επικίνδυνα κάθε χρόνο. «Στον Δήμο Πύργου υλοποιούμε κάθε προληπτικό πρόγραμμα υγείας, μέσω του ΚΕΠ Υγείας, δίνοντας την ευκαιρία σε συμπολίτες μας για δωρεάν εξετάσεις. Η πρόληψη είναι η μισή θεραπεία!»

Σύμφωνα με τον Γ.Γ. της Ελληνικής Εταιρείας Ερευνάς  και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Δρ. Α.Σωτηρόπουλος, «Χρόνια Νεφρική Νόσος» (ΧΝΝ) ή «Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια»  (ΧΝΑ),  χαρακτηρίζεται η δυσλειτουργία-ανεπάρκεια των νεφρών που προκαλείται από βλάβη των νεφρών ποικίλης αιτιολογίας. Η επίπτωση της ΧΝΑ συσχετίζεται µε την πάροδο της ηλικίας, τον σακχαρώδη διαβήτη, την αρτηριακή υπέρταση και το γυναικείο φύλο. Οι ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια υπολογίζεται ότι αυξάνονται κατά 2% ετησίως.

 * Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, καλώντας στα τηλέφωνα 26210 22199 και 26210 31978 , ώρες 9:00 – 14:00 μ.μ.

dimos pirg nefriki leit 2

Related Posts

1 of 253