ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΥΡΓΟΣ

Διδακτική επίσκεψη στη ΣΕΤΤΗΛ το 2ο Γυμνάσιο Πύργου

Τα τμήματα Α1 και Α3 του 2ου Γυμνασίου Πύργου την Τετάρτη 22 Μαρτίου, επισκέφθηκαν τη ΣΕΤΤΗλ, στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας. Τους μαθητές συνόδευσαν ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γ. Κομιώτης και οι καθηγητές κ. Α. Κωνσταντίνου και Ν. Πετράτος, καθώς και η σχ. Νοσηλεύτρια κ. Ε. Σμαίλη.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να δουν τις σημερινές δυνατότητες της τεχνολογίας στο τομέα των τηλεπικοινωνιών και της ρομποτικής. Την σχολική αποστολή υποδέχτηκε αρχικά  ο Υποδιοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Ανχης κ. Π. Γκολφινόπουλος.  Στη συνέχεα ο Διοικητής Σχης κ. Π.  Κατσιλίδης  τους καλωσόρισε και τους ενημέρωσε για τον ρόλο και την αποστολή της μοναδικής στρατιωτικής σχολής στο τομέα των τηλεπικοινωνιών στη Ελλάδα. Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση από τον Ανθ/γό κ. Σ. Τσιπολίτη ο οποίος κι συντόνισε την ξενάγηση σε αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια των αξκών, υπαξκών και  στρατευσίμων .           

Οι μαθητές-τριες συμμετείχαν βιωματικά  σε δοκιμές ασυρμάτων, επεξεργαστών φωνής, μηχανισμών υπερύθρων ακτινών, κατασκευών ρομποτικής 3D, αυτοματοποιημένων μηχανισμών, κ.α.   Στη συνέχεια τους παρουσίασαν δύο στρατιώτες των συνόρων με πλήρη στολή και εξάρτυση και οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις των μαθητών. Στο τέλος της ξενάγησης προσφέρθηκαν στους μαθητές-τριες αναψυκτικά και χυμοί.

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία  για όλους τους συμμετέχοντες. Ευχαριστίες οφείλονται σε όλους,  από τον Διοικητή της σχολής μέχρι και τους εκπαιδευτές που ξενάγησαν τους μαθητές στα αντικείμενα διδασκαλίας τους.

Related Posts

1 of 252