ΠΥΡΓΟΣ

Δωρεάν Πρόγραμμα Ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πύργου


Από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή

Ο Δήμος Πύργου, μέσω της Κοινωνικής Δομής του ΚΕΠ Υγείας, θα πραγματοποιήσει Δωρεάν πρόγραμμα ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής, στο πλαίσιο προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της υγείας των δημοτών, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.


dimos aneurisma ksistri 2

Ο προληπτικός έλεγχος για το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής αφορά :

σε άντρες και γυναίκες ηλικίας από 65 ετών και άνω
σε άτομα από 55 ετών και άνω, αν υπάρχει ιστορικό σε συγγενή α’ βαθμού
σε μικρότερη ηλικία εφόσον υπάρχει ύποπτη κλινική εικόνα (π.χ. σφύζουσα μάζα στην κοιλιά)
– Κατά τη διάρκεια της εξέτασης θα γίνει υπερηχογράφημα Κοιλιακής Αορτής σύμφωνα με τα πρωτόκολλα προληπτικού ελέγχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

* Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, καλώντας στο τηλέφωνο: 26210 31618 (ώρες 08.30 – 14.00). Απαραίτητη προϋπόθεση η εγγραφή στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας.

(Δελτίο Τύπου)


ADVERTISEMENT

Τελευταία άρθρα
Ilialive
Καραγιάννης: Τρεις μήνες «μπροστά» από το χρονοδιάγραμμα ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – ΠύργοςΛεκάνη Πηνειού Ηλείας και Λαρισσός Αχαΐας χτυπάνε καμπανάκι λόγω λιπασμάτωνΜητσοτάκης από την Πάτρα: Η περιφερειακή ανάπτυξη πρέπει να είναι δίκαιη – Παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδίου για την Πάτρα του 2030 στην περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδοςΤο Τριώδιο άνοιξε νωρίς στην Πάτρα – Ο Μητσοτάκης διέψευσε τον Σκρέκα για τους υδρογονάνθρακες στο ΚατάκολοΧαλκιδική: Αυτοπυρπολήθηκε και πήδηξε στο κενό η 31χρονη από την ΗλείαΣπιάντζα – Κατσικάρι: Εικόνες καταστροφής με το πρώτο φως της ημέρας (photos & video)Τζαβάρας: Κυβερνητική παράλειψη ότι δεν ρωτήθηκε η ΑΔΑΕ για το ν/σ για τις αλλαγές στην ΕΥΠΟΑΣΗ: Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης – Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμαΣτο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» 1671 δικαιούχοι από τη Δυτ. Ελλάδα με χρηματοδότηση 62,5 εκατ. ευρώΠύργος: Τεράστιες ζημιές στο ΚΤΕΛ Ηλείας από τον ανεμοστρόβιλο
Καραγιάννης: Τρεις μήνες «μπροστά» από το χρονοδιάγραμμα ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button