ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ.Α. Ηλείας: Ενίσχυση – μπάλωμα το καλοκαίρι με δανεικούς αστυνομικούς από άλλες περιοχές

Θα ενισχυθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Ηλείας αυτό το καλοκαίρι, αλλά όπως και σε άλλους κρίσιμους τομείς όπως αυτός της Υγείας, έτσι και στον τομέα της Ασφάλειας, η φυσική και πολιτική ηγεσία, βάζει μπάλωμα.

Τα μεγάλα κενά που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, αυτό το καλοκαίρι θα καλυφθούν – και για διάστημα τριών μηνών – με δανεικούς αστυνομικούς από άλλες διευθύνσεις.

Την εξέλιξη αυτή έκανε γνωστή η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας δια του προέδρου της Γρηγόρη Κατσώλη, όπου με σχετική ανακοίνωση ευχαρίστησε τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο και τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρη Γερακαράκο για την ενίσχυση αυτή.

“Θετικής ανταπόκρισης έτυχε το αίτημα της Ενώσεως μας, για την ενίσχυση της Δ.Α Ηλείας ενόψει της θερινής περιόδου, έπειτα από την συνάντηση αντιπροσωπίας του Δ.Σ με τον Αρχηγό του σώματος Αντιστράτηγο κ. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ Λάζαρο. Η Δ.Α Ηλείας κατόπιν σχετικής διαταγής του Αρχηγείου θα ενισχυθεί για χρονικό διάστημα τριών μηνών, με αστυνομικό προσωπικό έτερων Αστυνομικών Διευθύνσεων.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς η εκδοθείσα διαταγή απαλύνει τις ανησυχίες των συναδέλφων που υπηρετούν στο νομό Ηλείας, συμβάλλοντας παράλληλα στην μη εργασιακή επιβάρυνση τους. Επιπλέον ευχαριστούμε θερμά και τον πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόριο ο οποίος στάθηκε αρωγός στο αίτημα μας συμβάλλοντας καθοριστικά με την στάση του στην υλοποίηση του.

Ως Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ηλείας θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό τόσο για τους συναδέλφους μας, όσο και για τους πολίτες του νομού με συνεχείς παρεμβάσεις στα κέντρα λήψης των αποφάσεων” καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα κενά στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, δεν είναι ένα σημερινό πρόβλημα. Η Διεύθυνση τουλάχιστον εδώ και δέκα χρόνια “αιμορραγεί” από προσωπικό. Σημαντικές υπηρεσίες του νομού έχουν αδειάσει και οι βάρδιες βγαίνουν πολύ δύσκολα και με το σύστημα των μεικτών περιπολιών. Πολλά πράγματα έχουν μείνει πίσω, αυτά τα χρόνια, νέες υπηρεσίες χρειάστηκε να δημιουργηθούν ή να αυξηθεί η δύναμή τους, οι απαιτήσεις στην αστυνόμευση λόγω της εγκληματικότητας και κυρίως των μικρών καθημερινών θεμάτων που απασχολούν τον πολίτη, έχουν μεγαλώσει.

Κινήσεις για την βελτίωση του έργου των αστυνομικών έγινε, κυρίως στην ενίσχυση του στόλου των οχημάτων, καθώς τα παλιότερα έχουν “γράψει” πάρα πολλά χιλιόμετρα, θέμα υπάρχει και με το κτιριακό πολλών υπηρεσιών και μαζί με το θέμα των του προσωπικού, συμπληρώνεται η εικόνα της ΕΛ.ΑΣ. στην Ηλεία.

Για κάποιες υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κινήσεις για την επίλυση του κτιριακού, όπως για την Αρχ. Ολυμπία και την Κρέστενα. Της Γαστούνης έχει λυθεί εδώ και καιρό με έναν χώρο “κόσμημα”, όμως λύση ζητείται ακόμα για την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Αμαλιάδας, και τα Αστυνομικά Τμήματα στη Ζαχάρω, τα Λεχαινά, τη Βάρδα…

Οι συνδικαλιστές στην Ηλεία τα τελευταία χρόνια δεν έχουν πάψει να θέτουν επιτακτικά τα ζητήματα, όμως η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν αντιμετωπίσει με την δέουσα προσοχή την κατάσταση.

Η ενίσχυση τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω τουρισμού, είναι λύση – ασπιρίνη, μπροστά στα προβλήματα που υπάρχουν…

Related Posts

1 of 293