ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΠΥΡΓΟΣ

ΕΕΕΕΚ Πύργου: Εκδήλωση για την ελεύθερη προσβασιμότητα

Μια σπουδαία εκδήλωση για την ελεύθερη προσβασιμότητα πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Πύργου από το ΕΕΕΕΚ Πύργου, το οποίο παρουσίασε την εργασία των μαθητών του στο πλαίσιο του προγράμματος Ecomobility – FREEmobility.

Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου από τον Δεκέμβριο του 2022 έως και τον Απρίλιο του 2023 εργάστηκαν πάνω σε αυτό το πρόγραμμα μαζί με τις εκπαιδευτικούς Αλίκη Διαμαντοπούλου, Δήμητρα  Καρατζιά, Βάσια Παπαηλίου, Νίκη Κότσιφα και Ειρήνη Καστρινάκη.

Το πρόγραμμα τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και διάφορους συνεργαζόμενους φορείς.

Αναφερόμενη στην εκδήλωση η διευθύντρια του  ΕΕΕΕΚ Πύργου Αγγελική Πετρόγιαννη, σημείωσε ότι:  
«Για άλλη μία χρονιά το σχολείο μας πραγματοποίησε στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, μία εκδήλωση για την ελεύθερη προσβασιμότητα. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, σε συνεργασία με τους μαθητές μας, έχουν κάνει μία αξιόλογη δράση. Ευχαριστούμε πάρα πολύ το 1ο Γυμνάσιο που μας φιλοξενεί, τους συναδέλφους για την προσπάθεια που κάνουν και για την αγάπη τους για τα παιδιά και ευχαριστούμε και την κα Χριστιάνα Πειρασμάκη, πού είναι σήμερα μαζί μας και για άλλη μια φορά μας δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε αυτό το πρόγραμμα και να αναδείξουμε τις ικανότητες των μαθητών μας».

Ακολούθως η αντιπρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου του Ecocity και συντονίστρια της εκστρατείας FREEmobility και Ecomobility  Χριστιάνα Πειρασμάκη επεσήμανε ότι:
«Είναι σχεδόν είκοσι χρόνια που το Ecocity σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο σχεδίασε το πρόγραμμα Ecomobility, το οποίο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας, κυκλοφοριακής αγωγής και ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Μέσα από τις εργασίες των παιδιών, οι οποίες περιλαμβάνουν έρευνα για τα τοπικά ζητήματα των μετακινήσεων, στην γειτονιά τους ή στην πόλη τους και στη συνέχεια δίνουν και προτάσεις, γεννήθηκαν δύο ακόμα δραστηριότητες. Η δραστηριότητα του FREEmobility που έχουμε σήμερα εδώ στον Πύργο με το ΕΕΕΕΚ Πύργου, το οποίο αναφέρεται ειδικότερα στα ειδικά σχολεία και ασχολούνται με την ελεύθερη προσβασιμότητα για τα ΑμεΑ, και τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας στο πρόγραμμα του Eco2mobility που αναφέρονται κατά κανόνα στους ενήλικες, οι οποίοι επίσης μελετούν τα ζητήματα αυτά, της βιώσιμης ανάπτυξης και της βιώσιμης κινητικότητας».

Από την πλευρά της η εκπαιδευτικός Αλίκη Διαμαντοπούλου η οποία με άλλους συναδέλφους της εργάστηκε πάνω στο πρόγραμμα τόνισε πως:

«Έχουμε την τιμή να παρουσιάσουμε την εκδήλωση Ecomobility – FREEmobility. Οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος σε συνεργασία με τους μαθητές θα παρουσιάσουμε όλη την προσπάθεια που κάναμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, που στόχο έχει να δείξει την προσβασιμότητα των ατόμων ΑΜΕΑ στο κέντρο της πόλης, στις υφιστάμενες θέσεις ΑΜΕΑ που υπάρχουν πλησίον του κέντρου της πόλης, με στόχο να σέβονται αφενός οι πολίτες, τις ήδη υπάρχουσες θέσεις και να δημιουργηθούν μελλοντικά ακόμη περισσότερες.

Η δράση μας στοχεύει στην διάχυση των ιδεών μας, οπότε η μεταλαμπάδευση όλων αυτών των ιδεών θα συνδράμει ώστε όλη η κοινωνία να βοηθάει τα ΑΜΕΑ».

Related Posts