ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΛΕΙΑΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικές Εκλογές 2023 – Ηλεία: Δεν αλλάζουν οι βουλευτές της Ηλείας – Επανεκλέγονται οι πέντε της 21ης Μαΐου

Δεν άλλαξε τίποτα στα πρόσωπα των Ηλείων που θα μας εκπροσωπήσουν στη Βουλή, που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Πρόκειται για τους ίδιους που εξελέγησαν στις 21 Μαΐου, καθώς δεν άλλαξαν τα ποσοστά στο νομό.

Αν και για λίγη ώρα “φλέραρε” το ΚΚΕ με την 5η έδρα που χανόταν για τη Νέα Δημοκρατία, το αποτέλεσμα όταν παγιώθηκε, “σφράγισε” και τα πέντε πρόσωπα, τους πέντε βουλευτές του νομού.

Με τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται οι Ανδρέας Νικολακόπουλος, Διονυσία Αυγερινοπούλου και Δημήτρης Αβραμόπουλος. Με το ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Καλαματιανός και με το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Κατρίνης.

Νικολακόπουλος: «Είναι μία προσωπική δικαίωση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Θα συνεχίσω την προσπάθεια για να δικαιώσω τις προσδοκίες των πολιτών του Νομού μας»

Ως μεγάλη νίκη για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και ως προσωπική δικαίωση για την σημαντική προσπάθεια που έκανε την προηγούμενη τετραετία, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής 25 Ιουνίου, ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νικολακόπουλος επεσήμανε πως θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη να πράξει ότι είναι το καλύτερο δυνατό για την Ηλεία και τους πολίτες της, θέτοντας σαν βασικό στόχο να δικαιώσει τις προσδοκίες τους.

Η δήλωση του επανεκλεγέντα βουλευτή Ηλείας έχει ως εξής: «Είναι μία μεγάλη νίκη για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι μία νίκη η οποία επιβραβεύει την μεγάλη προσπάθεια που έγινε αυτά τα τέσσερα χρόνια, επιβραβεύει το κυβερνητικό έργο της ΝΔ σε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες και αυτό φαίνεται από γεγονός ότι για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση ένα κόμμα αυξάνει το ποσοστό του μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης, ενώ παράλληλα αυξάνει τη διαφορά του από το δεύτερο κόμμα.

Είναι μία προσωπική δικαίωση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την μεγάλη του προσπάθεια, για τον σοβαρό και τεκμηριωμένο πολιτικό του λόγο. Νίκησαν η ευπρέπεια, ο ορθός λόγος, η αλήθεια, η μετριοπάθεια. Ηττήθηκαν ο λαϊκισμός, το ψέμα και η τοξικότητα.

Από αύριο το πρωί, σκοπός μας είναι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του τόπου και να εφαρμόσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις. Το πολύ καλό αποτέλεσμα δημιουργεί και μια πολύ μεγάλη ευθύνη. Αυτή την ευθύνη την αναλαμβάνουμε όλοι. Σκοπός μας είναι να ενώσουμε όλους τους Έλληνες και να προχωρήσουμε ενωμένοι για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των πολιτών και να απαντήσουμε στα σύγχρονα προβλήματα.

Είναι μια μεγάλη δικαίωση και για μένα, για όλα αυτή την προσπάθεια που έχω κάνει αυτά τα τέσσερα χρόνια, από τότε που με εμπιστευτήκαν οι πολίτες για πρώτη φορά το 2019, μετά την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να είμαι υποψήφιος με τη ΝΔ. Προσπάθησα με το κοινοβουλευτικό μου έργο και με την δουλειά μου να κάνω το καλύτερο δυνατό για την Ηλεία και τους πολίτες της. Θα συνεχίσω να το κάνω αναλαμβάνοντας την ευθύνη και προσπαθώντας να δικαιώσω τις προσδοκίες τους».

Διονυσία Αυγερινοπούλου: «Συνεχίζουμε μαζί, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, τις μεγάλες τομές για μια ισχυρή Ελλάδα, για μια Ηλεία βιωσίμου αναπτύξεως»

«Οι συμπολίτες μου για άλλη μια φορά στο Νομό Ηλείας και σε όλη τη χώρα, επέλεξαν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σταθερά μπροστά με μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση. Το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο για την περίοδο 2023-2027 είναι σαφές, με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία και στην καθημερινότητα των πολιτών, με δικαιοσύνη, με στήριξη στους πιο αδύναμους, με κοινωνική συνοχή και με στόχο τις λιγότερες ανισότητες στην κοινωνία. Κυρίαρχος στόχος της δεύτερης κυβερνητικής μας θητείας είναι να αλλάξουμε οριστικά την Ελλάδα και να καθορίσουμε την εθνική πορεία για μια δεκαετία, συνεχίζοντας στο δρόμο της σιγουριάς και της προόδου.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους συμπολίτες μας για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στο μέγιστο βαθμό στις προσδοκίες τους. Μαζί θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε για την Ηλεία μας, για μια Ηλεία βιώσιμης ανάπτυξης».

Διονύσης Καλαματιανός: “Είμαστε παρόντες, συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασιστικά να μαχόμαστε”

Ο Διονύσης Καλαματιανός μετά την επανεκλογή του σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής: “Ευχαριστώ από καρδιάς όσες και όσους δώσαμε καθημερινά μαζί, αυτό τον δύσκολο εκλογικό αγώνα. Είμαστε παρόντες, συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασιστικά να μαχόμαστε, για να καταφέρουμε να έχουμε την Ελλάδα οραματιζόμαστε, την Ηλεία που μας αξίζει. Από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην Ελλάδα και στο νομό αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο, αισιόδοξο και ελπιδοφόρο αύριο”.

Κατρίνης: “Η άνοδος του ΠΑΣΟΚ είναι μόνο η αρχή”

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα:

“Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους πολίτες της Ηλείας αλλά και τον ελληνικό λαό.

Με την ψήφο τους επιβεβαίωσαν τη δυναμική ανόδου του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει οριστικά.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Ερχόμαστε για να καλύψουμε την ανάγκη να αποκτήσει ο τόπος μια σοβαρή, αξιόπιστη και αποτελεσματική αντιπολίτευση.

Ερχόμαστε για να ανασυνθέσουμε και να αναγεννήσουμε το χώρο της δημοκρατικής παράταξης.

Ερχόμαστε για να εμπνεύσουμε και να δώσουμε ελπίδα στους πολίτες, για να υπερασπιστούμε τους Έλληνες πολίτες, που μια νεοσυντηρητική πολιτική τους σπρώχνει στο περιθώριο.

Απευθυνόμαστε στις δημιουργικές και προοδευτικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. Η δυναμική ανόδου που έδειξε το ΠΑΣΟΚ και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις , όπως είπα, είναι μόνο η αρχή.

Σε ότι με αφορά, αναλαμβάνω μία και μοναδική δέσμευση: να δίνω μάχες για την Ηλεία, για τους υπέροχους και περήφανους ανθρώπους που ζουν σε αυτό τον τόπο.

Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλω πολλά.

Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν πολλά, αξίζουν ένα καλύτερο αύριο”.

Related Posts

1 of 66