ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑ

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας στον Δήμαρχο Ζαχάρως: Στο επίκεντρο σημαντικά έργα και παρεμβάσεις

Ο κ. Γιαννόπουλος ενημέρωσε την δημοτική αρχή για τα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως οι παρεμβάσεις που γίνονται στο Ρέμα της Καλίδωνας, στον Ακίδα ποταμό αλλά και στη Νέδα.

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλο είχε την Δευτέρα 26 Μαΐου ο Δήμαρχος Ζαχάρως κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος, στο Δημαρχείο στη Ζαχάρω, παρουσία των αντιδημάρχων του δήμου.
Ο κ. Γιαννόπουλος ενημέρωσε την δημοτική αρχή για τα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως οι παρεμβάσεις που γίνονται στο Ρέμα της Καλίδωνας, στον Ακίδα ποταμό αλλά και στη Νέδα.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε και για τις σημαντικές παρεμβάσεις της Π.Δ.Ε. σε μεγάλους οδικούς άξονες του επαρχιακού δικτύου, εντός των ορίων του δήμου Ζαχάρως.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ζαχάρως κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία που έχει ο δήμος με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο κ. Αλεξανδρόπουλος ζήτησε από τον κ. Γιαννόπουλο τη βοήθειά του αλλά και την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την μεταφορά της λαϊκής αγοράς Ζαχάρως, ενώ ζήτησε να υπάρξει σηματοδότηση στους εθνικούς δρόμους ώστε να παρουσιάζεται στο εθνικό δίκτυο και η Ζαχάρω.

Τέλος, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για το παραλιακό μέτωπο και το προεδρικό διάταγμα καθώς και για όλες τις ενέργειες που ο ίδιος έχει κάνει για την ανάπτυξη του δήμου προς όφελος όλων των δημοτών.

Βασίλης Γιαννόπουλος – Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας

«Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε υδατορέματα και χειμάρρους, τα οποία στο παρελθόν είχαν προκαλέσει προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου. Μεταξύ αυτών, οι παρεμβάσεις στο Ρέμα της Καλίδονας – το οποίο για πολλές δεκαετίες δεν είχε καθαριστεί σε τέτοιο εύρος και μήκος – στον Ακίδα ποταμό αλλά και στη Νέδα, οι οποίες δημιουργούν ένα σημαντικό δίχτυ αντιπλημμυρικής θωράκισης. Παράλληλα, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ένα διευρυμένο πρόγραμμα συντήρησης – αποκατάστασης και άρσης της επικινδυνότητας σε μεγάλους οδικούς άξονες του επαρχιακού οδικού δικτύου, εντός των ορίων του Δήμου Ζαχάρως, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις μας ακόμα και σήμερα, όπου υπάρχει ανάγκη, αλλά και με τακτικούς καθαρισμούς.

Η πολύ καλή μας συνεργασία, μεταξύ άλλων, επεκτείνεται και στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, με τις μείζονος σημασίας παρεμβάσεις που έχουμε συναποφασίσει και θα πραγματοποιήσουμε από κοινού – Π.Ε Ηλείας και Δήμος Ζαχάρως – στο Φαράγγι της Νέδας για την προστασία των επισκεπτών, να ξεκινούν στις αμέσως επόμενες ημέρες».

Κώστας Αλεξανδρόπουλος Δήμαρχος Ζαχάρως

“Μας επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος στο γραφείο μου όπου συζητήσαμε θέματα που αφορούν το δήμο μας και συγκεκριμένα την χρηματοδότηση κάποιων έργων ζητώντας και την βοήθειά του στην υλοποίησή τους, όπως είναι η μεταφορά της λαϊκής αγοράς, η σηματοδότηση των εθνικών δρόμων ώστε να παρουσιαστεί στο εθνικό δίκτυο κυκλοφορίας και η Ζαχάρω.

Επίσης, τον ενημέρωσα για τα μεγάλα θεσμικά ζητήματα όπως είναι το παραλιακό μέτωπο και το προεδρικό διάταγμα και η αξιοποίηση του Καϊάφα και της παραλιακής περιοχής του δήμου μας. Τον ενημέρωσα σχετικά με τις ενέργειες που έχω κάνει μέχρι τώρα με την κυβέρνηση προκειμένου να συνεχίσει, και με την βοήθεια της Περιφέρειας, στην ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα επιτρέψουν να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ο δήμος μας προς όφελος του ιδίου του δήμου αλλά και όλων των συνδημοτών μας όπως και όλης της Ηλείας”.

ΠΗΓΗ: patrisnews.com

Related Posts

1 of 166