ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επικοινωνία Λυμπέρη με ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τις χαλαζοπτώσεις – Αποστολή γεωπόνων την Τετάρτη για τις πρώτες εκτιμήσεις

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, μετά την σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε καλλιέργειες, κυρίως πατάτας και καρπουζιού, στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας και στις Τοπικές Κοινότητες του δήμου τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα.

Ο κ. Λυμπέρης επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και του εξέθεσε την κατάσταση και την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες της περιοχής, οι οποίοι από τη μια στιγμή στην άλλη είδαν τους κόπους τους να χάνονται εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών, και του ζήτησε την άμεση καταγραφή των ζημιών προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να αντιμετωπίσουν την οικονομική ζημιά.

Ο κ. Λυκουρέντζος ανταποκρίθηκε στο αίτημα και την Τετάρτη 19 Απριλίου θα αποσταλούν κλιμάκια γεωπόνων στην περιοχή για να γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις και να κινηθούν οι περαιτέρω διαδικασίες. Ως εκ τούτου, καλούνται και οι πληγέντες παραγωγοί να μεταβούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για να δηλώσουν τις ζημιές στις καλλιέργειές τους.

www.ilialive.gr

Related Posts

1 of 254