ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργατικά και Συνταξιουχικά Σωματεία Ηλείας: Συγκέντρωση στον Πύργο για το ναυάγιο της Πύλου

Πέμπτη 15/6 στις 20:00 στην Πλατεία Σάκη Καράγιωργα

ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ- ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ/EUROKINISSI)

Οργή και απεριόριστη θλίψη πλημμυρίζει τις καρδιές και τη σκέψη όλων των εργαζομένων και του λαού στη χώρα μας, από το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου. Ειδησεογραφικές πληροφορίες μιλούν για εκατόμβη νεκρών και αγνοουμένων, με τον αριθμό να μεγαλώνει ώρα με την ώρα.
Όμως, το ναυάγιο αυτό δεν είναι απλά ένα «δυστύχημα». Είναι ακόμα ένα έγκλημα, μέρος του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Είναι το αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των κυβερνήσεων των χωρών που συμμετέχουν, που εξαπολύουν επεμβάσεις, σκορπούν τον πόλεμο και καταληστεύουν τους λαούς και τις χώρες τους. Όλα αυτά οδηγούν στα εκατομμύρια καραβάνια ξεριζωμένων, διαμορφώνοντας το έδαφος για την ασύδοτη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και τα ταξίδια του τρόμου.

Η θλίψη και η οργή για αυτό το νέο έγκλημα να γίνουν τώρα φωνή και αγώνας. Δε θα συνηθίσουμε τα Τέμπη, τα εργοδοτικά εγκλήματα, τους θανάτους περιμένοντας ασθενοφόρο, τους πολέμους.

Καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα!

Δε γινόμαστε θεατές στην «κανονικότητα» των χιλιάδων νεκρών και αγνοουμένων στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ

ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

ΠΗΓΗ: patrisnews.com

Related Posts

1 of 279