ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλεία: Απαντήσεις για το πώς θα φθάσουμε στο 2030

Τα ευρήματα της μελέτης για την ανασυγκρότηση της ΠΕ Ηλείας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία παρουσίασε ο επιστημονικός υπεύθυνος, καθηγητής Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Γιώργος Πετράκος.

Οι συνέργειες και τα βήματα που απαιτούνται από εδώ και στο εξής ώστε να ανασυγκροτηθεί η Ηλεία «πατώντας» στη μελέτη του ερευνητικού οργανισμού της Διανέοσις, αποτέλεσαν το «κυρίως πιάτο» της συνάντησης κυβερνητικού κλιμακίου, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου στην Ολυμπία.

Τα ευρήματα της μελέτης για την ανασυγκρότηση της ΠΕ Ηλείας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία παρουσίασε ο επιστημονικός υπεύθυνος, καθηγητής Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Γιώργος Πετράκος. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η μελέτη αποτελεί ένα σχέδιο ρεαλιστικό, ολιστικό και υλοποιήσιμο, ενώ σύντομα «θα δημοσιευθεί σε βιβλίο από τη Διανέοσις για να σταλεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους όχι μόνο υπευθύνους χάραξης πολιτικής αλλά και πολίτες», όπως είπε.

Στο κλιμάκιο κυβερνητικών στελεχών συμμετείχαν ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος, οι γενικοί γραμματείς Δημήτρης Σκάλκος, Ευθύμης Μπακογιάννης, Βίκυ Λοΐζου, Βασίλης Παπαγεωργίου, ενώ διαδικτυακά συμμετείχε ο γενικός γραμματέας, Κωνσταντίνος Αραβώσης

Related Posts

1 of 274