ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΠΥΡΓΟΣΥΓΕΙΑ

Ηλεία: Εφιαλτικό το Σαββατοκύριακο για το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου

Το Γενικό  Νοσοκομείο του Πύργου, αντιμετώπισε έντονα προβλήματα στη λειτουργία του από την έλλειψη γιατρών, καθώς οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στην Παθολογική κλινική και την κλινική covid-19 πλησίασαν τους εκατό.

Μόλις ένας γιατρός Παθολόγος, χωρίς καν την παρουσία Πνευμονολόγου, και λιγοστοί νοσηλευτές προσπαθούσαν κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξυπηρετήσουν τα δεκάδες περιστατικά, τα οποία προωθήθηκαν και σε θαλάμους άλλων κλινικών που δεσμεύτηκαν με απόφαση της Διοίκησης προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες νοσηλείες.

«Η κατάσταση που θα αντιμετωπίσει οποιοσδήποτε ασθενής έρθει στο Νοσοκομείο Πύργου, είναι εξαιρετικά δύσκολη. Θα βρεθούν μπροστά σε ένα εξουθενωμένο προσωπικό, έναν επιμελητή παθολόγο, χωρίς πνευμονολόγο και λιγοστούς νοσηλευτές οι οποίοι είναι εκεί και παλεύουν να εξυπηρετήσουν, να εξετάσουν και να φροντίσουν τους ασθενείς. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι δεν είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι υπεύθυνοι για την καταρράκωση της αξιοπρέπειας των ασθενών στις παρούσες συνθήκες εξέτασης και νοσηλείας, αλλά η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η κυβέρνηση, που παρά τα συνεχή αιτήματά μας και τις διεκδικήσεις μας για επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου με γιατρούς και νοσηλευτές, μας αγνοούν επιδεικτικά», ανέφερε  ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Εργαζομένων της Ν.Μ Πύργου, Γιάννης Γεωργίου, και πρόσθεσε ότι η κατάσταση μέσα στο Σαββατοκύριακο έφτασε στο απροχώρητο και για να αντιμετωπιστεί όλος ο όγκος των ασθενών, μετακινήθηκε προσωπικό από άλλα τμήματα όπως π.χ. της Αιμοδοσίας, αποδυναμώνοντάς τα.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Related Posts

1 of 278