ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηλεία: Πάλεψαν με τα καιρικά φαινόμενα αλλά άγγιξαν τον στόχο οι παραγωγοί της βιομηχανικής τομάτας

Σχεδόν άγγιξαν την αρχική τους δέσμευση προς το εργοστάσιο βιομηχανικής τομάτας MINERVA οι τοματοπαραγωγοί της Ηλείας αφού από τους 10 τόνους που προέβλεπε το συμφωνητικό κατάφεραν να παραδώσουν τους 9.500.

Γεγονός που συνιστά μεγάλη επιτυχία αν λάβουμε υπόψιν μας τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν καθ΄ όλο το διάστημα της καλλιέργειας και τις ζημιές στον καρπό που προκλήθηκαν από αυτές.

Έτσι λοιπόν το συγκεκριμένο εργοστάσιο ολοκληρώνοντας τις παραλαβές του την περασμένη Παρασκευή έκλεισε και παραμένει ανοιχτό πλέον του εργοστάσιο ΚΥΚΝΟΣ όπου και αυτό με την σειρά του αναμένεται να κλείσει την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος αναφερόμενος στο θέμα αυτό στάθηκε στην μεγάλη ζημιά που έχουν υποστεί οι παραγωγοί και στις κινήσεις που πρόκειται να ακολουθήσουν προκειμένου ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει στην αποζημίωσή τους.

«Την Παρασκευή έκλεισε το εργοστάσιο MINERVA αφού ολοκλήρωσε τις παραλαβές του. Εμείς πήγαμε 9.500 τόνους με ένα συμφωνητικό 10.000. Πήγαμε καλά στην MINERVA. Από κει και πέρα ο ΚΥΚΝΟΣ θα δουλέψει κι αυτή την εβδομάδα και θα κλείσει την επόμενη. Μέχρι να κλείσει και ο ΚΥΚΝΟΣ πιστεύω να είναι ομαλές οι συνθήκες αλλά έχουν πάθει πολύ μεγάλη ζημιά οι παραγωγοί από τις καιρικές συνθήκες.

Εμείς αυτό που περιμένουμε τώρα είναι να κλείσει και ο ΚΥΚΝΟΣ και θα πάμε στον ΕΛΓΑ Πάτρας προκειμένου να αποζημιωθούν οι παραγωγοί επειδή έπαθαν μεγάλη ζημιά. Πρέπει να αποζημιωθούν καθώς τα έξοδα είναι πάρα πολλά και θα προσπαθήσουμε πάνω σε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλιανάτος, ενώ σχολιάζοντας την καταστροφή που έχουν υποστεί οι παραγωγοί της Θεσσαλίας επεσήμανε ότι: «… από ό,τι ενημερώθηκα υπάρχουν μεγάλες ζημιές και στα εργοστάσια τομάτας αλλά και στην παραγωγή. Από ό,τι λένε περίπου στο 50% με 55% καταστράφηκε η βιομηχανική τομάτα. Αυτό είναι πολύ κακό για τους ανθρώπους αυτούς που έχασαν την περιουσία τους και έχασαν γενικότερα τα πάντα. Εκεί πρέπει να παρέμβει το κράτος και απαραιτήτως να τους αποζημιώσει».

Related Posts