ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Η Ζαχάρω αποκτάει ποδηλατόδρομο

Ο Δήμος Ζαχάρως προχωράει στην κατασκευή ποδηλατόδρομου διπλής κατεύθυνσης.
Ο Δήμος Ζαχάρως ξεκινάει τις εργασίες δημιουργίας ποδηλατόδρομου που θα εκτείνεται από το Γυμνάσιο Ζαχάρως μέχρι και την παραλία.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 120.000€, θα δημιουργήσει περισσότερο ελεύθερο δημόσιο χώρο για άθληση και ψυχαγωγία. Επίσης, από το ύψος του Γυμνασίου έως τη διασταύρωση Πλατανούλη θα διαμορφωθούν χώροι περιπάτου, πρασίνου και ανάπαυσης.


Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν εκσκαφή θεμελίων τεχνικών έργων, εκθάμνωση του εδάφους από δενδρύλλια, βελτίωση του ασφαλτοτάπητα και των κρασπέδων, διαμόρφωση διαβάσεων ΑΜΕΑ, πλακόστρωση πεζοδρομίων με πλάκες και τοποθέτηση καθιστικών και μεταλλικών κυλινδρικών κάδων απορριμμάτων.


Ο Εσκομπάρ και οι… «ιπποπόταμοι της κοκαΐνης»
Ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, Δήμαρχος Ζαχάρως δήλωσε: «Η κατάσταση της περιοχής όπου θα διαμορφωθεί ο ποδηλατόδρομος είναι σήμερα ακατάλληλη ακόμα και για περπάτημα, καθώς υπάρχουν φυτεμένα δενδρύλλια, θάμνοι μεταξύ των δέντρων και στύλοι ηλεκτροφωτισμού της οδού που δυσκολεύουν τη διέλευση των πεζών.

Με τις παρεμβάσεις που προτείνονται στην τεχνική έκθεση του έργου, χωρίς επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον, αλλαγή χρήσης ή μεταβολή στην υπάρχουσα οδό, θα διαμορφωθεί ένας πολυχρηστικός χώρος που θα αλλάξει προς το καλύτερο την όψη της περιοχής».

ΠΗΓΗ; in.gr

Related Posts

1 of 34