ΔΥΤ,ΕΛΛΑΔΑ

Μακρίσια, Καλυβάκια, Φρίξα και Σκιλλουντία: Το χαλάζι “ράβδισε” τις ελιές

Την ώρα που οι περισσότεροι ελαιοπαραγωγοί έχουν ξεκινήσει τη συγκομιδή, ο “Fobos” ήρθε και έκανε τη ζημιά του με χαλαζοπτώσεις σε τμήμα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Οι αναφορές που λάβαμε από τα Μακρίσια, τα Καλυβάκια, τη Φρίξα και τη Σκιλλουντία, κάνουν λόγω για εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή, καθώς το χαλάζι ράβδισε τις ελιές και δημιούργησε ένα στρώμα στο έδαφος, από τον πολύτιμο καρπο.

Η αναγγελία στον ΕΛΓΑ αναμένεται να γίνει σήμερα και έως την Παρασκευή είναι πιθανό να πραγματοποιήσουν αυτοψία τα κλιμάκια από την Πάτρα.

Το χαλάζι είχε μέγεθος σαν μεγάλο ρεβύθι και έκανε τη ζημιά του την ώρα που είτε οι παραγωγοί ξεκινούσαν την ελαιοσυγκομιδή, είτε επρόκειτο να ξεκινήσουν. Είναι μια κρίσιμη στιγμή και η ζημιά είναι μεγάλη. Φοβόμαστε μήπως η κακοκαιρία της Τρίτης προκαλέσει περισσότερα προβλήματα” σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος από τα Μακρίσια, Γιώργος Χατζόπουλος.

Σημείωσε δε ακόμα, πως χαλαζοπτώσεις δέχθηκαν και οι πορτοκαλεώνες της περιοχής όμως εκεί η ζημιά που έχει προκληθεί θα φανεί και σε πιο μέγεθος, τις επόμενες ημέρες…

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button