ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ξανά στους δρόμους οι Αγρότες στις 22 Ιανουαρίου

Την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου τα τρακτέρ θα βγουν στις πλατείες από άκρου εις άκρον σε όλη τη χώρα. Εάν η συμμετοχή είναι ικανοποιητική, τότε θα πάρουν το δρόμο προς τις εθνικές οδούς”.

Αυτή είναι και η απόφαση που πάρθηκε μετά την πανελλαδική αγροτική σύσκεψη που έγινε την Κυριακή στη Νίκαια. Αγρότες από όλη τη χώρα, από τον Έβρο έως την Κρήτη και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα και τους τρόπους με τους οποίους θα διεκδικήσουν λύσεις.

Στα βασικότερα αιτήματα των αγροτών είναι το κόστος παραγωγής και η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. Όπως σημειώθηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης, το κόστος παραγωγής είναι δυσβάσταχτο, τόσο που σε κάποιες περιπτώσεις προϊόντων, διατίθενται από τους παραγωγούς σε τιμές που ούτε καν πλησιάζουν στο κόστος παραγωγής. Επίσης, επαναδιατύπωσαν το αίτημα για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, για ελάχιστες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα και για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

Εξέφρασαν προβληματισμό για τους τρόπους και τον χρόνο αντίδρασης και κατέληξαν στην απόφαση να βγάλουν τρακτέρ στις πλατείες όλων των περιοχών στις 22 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε βέβαια θα γίνουν συσκέψεις σε αγροτικούς συλλόγους και ομοσπονδίες, με βασικό στόχο την μεγιστοποίηση της συμμετοχής. Εάν η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι μεγάλη, τότε οι αγρότες θα κλιμακώσουν σε όλη τη χώρα τις κινητοποιήσεις τους.

ertnews.gr

Related Posts

1 of 14