ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΩΡΑΥΓΕΙΑ

Ομηρεία ακραίας φτώχειας για 9.550 οικογένειες

Οι αριθμοί έδειξαν ότι 9.550 οικογένειες στην Ηλεία ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και είναι απόλυτα εξαρτημένες από το πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.

Η φτώχεια ζει και βασιλεύει. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτουν τα στατιστικά στοιχεία που έρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα της Ηλείας, η οποία ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας που υλοποιεί η Περιφέρεια.

Οι αριθμοί έδειξαν ότι 9.550 οικογένειες στην Ηλεία ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και είναι απόλυτα εξαρτημένες από το πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους. Τρόφιμα και είδη παντοπωλείου και φρούτων έλαβαν 2.588 οικογένειες στον Δήμο Πύργου, 1.698 στον Δήμο Ηλιδας, 668 στον Δήμο Πηνειού, 657 στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, 453 στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, 414 στον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και 299 στον Δήμο Ζαχάρως.

Η κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε Ηλείας σε συνεργασία τους επτά Δήμους, ως εταίρους του προγράμματος, εφάρμοσε για πρώτη φορά την διανομή με τη μέθοδο «Drive Through» προκειμένου να παραδώσει γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία στους ωφελούμενους τις προβλεπόμενες ποσότητες, οι οποίες αφορούσαν σε 19 προϊόντα, συνολικού βάρους 35 κιλών ανά άτομο.

Related Posts

1 of 304