ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Δ. Ανδραβίδας Κυλλήνης βράβευσε τον «ήρωα» των Τεμπών Ανδρέα Αλικανιώτη που απεγκλώβισε επιβάτες στο μοιραίο τρένο

Τον ήρωα των Τεμπών Ανδρέα Αλικανιώτη τίμησε ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε μία λιτή τελετή στο Δημαρχείο των Λεχαινών. Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας του απένειμε τιμητική πλακέτα, ως ένδειξη ελάχιστου σεβασμού και τιμής

Ο 20χρονος φοιτητής, που κατάγεται από τα Λεχαινά, την αποφράδα ημέρα της τραγωδίας των Τεμπών, συγκλόνισε το πανελλήνιο με την αυτοθυσία του να βοηθήσει κόσμο που επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι, το οποίο κάηκε ολοσχερώς.Ο ίδιος βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας και μετά τη σύγκρουση των τρένων- κι ενώ είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά – έσπασε το τζάμι και βοήθησε να εξέλθουν από την αμαξοστοιχία πολλά άτομα.Ο Ανδρέας Αλικανιώτης γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου το 2002. Σπουδάζει στο τμήμα Μηχανολογίας Εμπορικού Ναυτικού, ενώ ασχολείται και με τη ναυαγοσωστική.

Ο Ανδρέας σπουδάζει μηχανικός στα πλοία και όπως είπε ανέβαινε με τρένο στη Θεσσαλονίκη γιατί είχε στο συνεργείο το αυτοκίνητό του. Ήταν στο δεύτερο βαγόνι και την ώρα της σύγκρουσης μιλούσε στο τηλέφωνο. Κατάφερε να βγει ζωντανός σπάζοντας το τζάμι με μία βαλίτσα και βοήθησε μάλιστα δέκα ακόμη συνεπιβάτες του.Ο 20ΧΡΟΝΟΣ ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΕΣΩΖΕ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΝΟΟ 20χρονος Ανδρέας αναδείχθηκε ως ένα από τα πρόσωπα της σιδηροδρομικής τραγωδίας καθώς αμέσως μετά την σφοδρή σύγκρουση και την πυρκαγιά αντί να φύγει από τον τόπο της τραγωδίας έμεινε στο σημείο, έσπασε το τζάμι και βοήθησε να απεγκλωβιστούν πολλά άτομα.Με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά, αγόρια και κορίτσια.Όπως αποκάλυψε βρισκόταν στο βαγόνι 2, που μαζί με το πρώτο και το τρίτο βαγόνι, καταστράφηκαν ολοκληρωτικά. Ο Ανδρέας Αλικανιώτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε πως δεν θέλει να τον αποκαλούν ήρωα επειδή έτυχε να μην τραυματιστεί ο ίδιος και να διατηρήσει την ψυχραιμία του.“Δεν θέλω να με αποκαλείτε ήρωα. Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Δεν θεωρούμαι ήρωας, είμαι ένας απλός άνθρωπος, ένας θνητός που έτυχε να έχω μια καλύτερη ψυχολογία, μια ψυχραιμία εκείνη την ώρα και κατάφερα εκείνη την ώρα επειδή μπορούσα, επειδή δεν είχα κάποιο σημαντικό τραύμα, να βοηθήσω κόσμο. Και αν είμαι ήρωας, τουλάχιστον δεν είμαι μόνος μου. Υπήρχαν και άλλα άτομα, απλά έτυχε το δικό μου όνομα να ακουστεί περισσότερο”

Related Posts

1 of 274