ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΤΩΡΑ

Πατέρας και γιοι «ρήμαζαν» στάνες και κοτέτσια στην Αμαλιάδα

«Φόρα» όπως φαίνεται έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας, αφού μετά από τις εξιχνιάσεις των δύο μεγάλων υποθέσεων ηλεκτρονικής απάτης στην Αμαλιάδα έφτασαν και στην εξιχνίαση έξι περιπτώσεων ζωοκλοπών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου, με υπεύθυνους μάλιστα της παράνομης αυτής πράξης έναν πατέρα και τους δυο γιούς του.

Ειδικότερα, οι φερόμενοι ως δράστες είχαν «χτυπήσει» αγροκτήματα σε Κεραμιδιά, Άγιο Ιωάννη, Αυγείο, Αρχαία Ήλιδα και Αμαλιάδα, μεταφέροντας τα ζώα τους με ΙΧ επιβατηγό σε αγρόκτημα που τους ανήκε στον Άγιο Ιωάννη Αμαλιάδας.

Πρόκειται για έναν πατέρα 62 ετών και τους δυο γιούς του 23 και 19 ετών, οι οποίοι και κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις ζωοκλοπής.

Η δράση τους είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου στην περιοχή Σαρακίνα Αμαλιάδας έκλεψαν μια γίδα. Ακολούθησε η αφαίρεση δύο γιδών από αγρόκτημα στην Κεραμιδιά, ενώ το μεγάλο χτύπημα το έκαναν σε πολλαπλές περιοχές αρχές Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, στον Αγ. Ιωάννη έκλεψαν 50 κουνέλια, μια γίδα, δύο αρνιά, μια κότα με 12 κλωσόπουλα και μισό τσουβάλι ζωοτροφή συνολικής αξίας 1.000 ευρώ, στο Αυγείο από στάβλο αφαίρεσαν 17 κατσίκια και 13 γίδες αξίας 3.500 ευρώ, στη Σαρακίνα Αμαλιάδας πήραν πέντε προβατίνες και 18 κότες και τέλος σε αγρόκτημα πλησίον του δικού τους έκλεψαν δύο γίδες…

Οι έρευνες των αστυνομικών βοήθησαν στη συγκέντρωση στοιχείων για το μέσο μεταφοράς τους, ένα ΙΧ επιβατηγό και τους δρόμους διαφυγής, ενώ σε έρευνα στο αγρόκτημά τους βρέθηκε το όχημα με ίχνη ζώων.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Related Posts

1 of 276