ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς τίμησε τους δύο πιλότους η 117 Πτέρυγα Μάχης

Τα δύο ντουλάπια, του Στάθη και του Μάριου – Μιχαήλ, θα παραμείνουν ανέπαφα για πολύ καιρό, ακολουθώντας πιστά την παράδοση
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίσσονται στην 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας, όπου υπηρετούσαν οι πιλότοι Στάθης Τσιτλακίδης και Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.
Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Πελοπόννησος, οι τρόποι που επέλεξαν ν΄ αποδώσουν τιμές στους δύο νεκρούς, προκαλούν ρίγη συγκίνησης.
Σε ατμόσφαιρα κατανυκτικής σιωπής απογειώθηκε ένα «Φάντομ F – 4» και οι δύο πιλότοι του έκαναν ακριβώς την ίδια εναέρια διαδρομή που είχαν πραγματοποιήσει το πρωί της περασμένης Δευτέρας οι εκλιπόντες συνάδελφοί τους.
Απέδωσαν την τιμή που όλοι ένιωθαν ως την πλέον ενδεδειγμένη και τους συνόδευσαν στους ουρανούς.
Και μετά, όλοι κατευθύνθηκαν στον χώρο των σωστικών, όπου φυλάσσονται οι φοριαμοί των απολεσθέντων πιλότων, κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι. Πλέον τα δύο ντουλάπια, του Στάθη και του Μάριου – Μιχαήλ, θα παραμείνουν ανέπαφα για πολύ καιρό, ακολουθώντας πιστά την παράδοση.
«Η αίσθηση του καθήκοντος και το καθημερινό «φλερτ» με τον κίνδυνο έχουν ανυψώσει τη συναδελφικότητά τους πάνω από την ατμόσφαιρα, τη στρατόσφαιρα και την ιονόσφαιρα. Στον ουρανό…!» γράφει η εφημερίδα.

Related Posts

1 of 250