ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΥΤ,ΕΛΛΑΔΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΥΡΓΟΣ

Π.Ε. Ηλείας: Το πρόγραμμα Εορτασμού της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης την Κυριακή 27/11 στον Πύργο


Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, έχοντας υπ’ όψιν:
1. Την υπ’ αριθ.πρωτ. 75319/11-11-2022(ΑΔΑ:ΨΖΞΦ46ΜΤΛ6-ΤΣΓ) εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών, για τον «Εορτασμό της ημέρας επετείου της Εθνικής Αντίστασης »
2. Την υπ’ αριθ. 52749/28-9-2006 (Φ.Ε.Κ. 1488/Β/6-10-2006) & 76632/20-10-2021 (Φ.Ε.Κ. 4961/Β/26-10-2021) απόφαση Υπουργού Εσωτερικών για τον «Καθορισμό σειράς προβαδίσματος» καταρτίζει πρόγραμμα εορτασμού για την ημέρα επετείου της Εθνικής Αντίστασης στην πόλη του Πύργου, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, ως ακολούθως :

Α. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 27ης Νοεμβρίου 2022.
Β. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης Νοεμβρίου 2022.
Γ. Έπαρση Σημαίας στο μνημείο των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης με συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος, την 8η πρωινή ώρα της 27ης Νοεμβρίου.

Δ. ΤΕΛΕΣΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ώρα 09.50: Πέρας προσέλευσης κοινού.
Ώρα 09.55: Πέρας προσέλευσης Αρχών.
Ώρα 09.58: Προσέλευση κ. Αντιπεριφερειάρχη.
Ώρα 10.00: Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβ/του Μητροπολίτη Ι.Μ. Ηλείας και Ωλένης κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Β΄.

Ώρα 10.20: Μετάβαση στο μνημείο των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση.

Ώρα 10.30: Κατάθεση στεφάνων : από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ν. Ηλείας, Δήμαρχο Πύργου, Πρόεδρο Παραρτήματος Ενώσεων αποστράτων Αξ/κων, Πρόεδρο Ένωσης αναπήρων και θυμάτων πολέμου, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξ/κων, Εκπρόσωπο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Προέδρους Σωματείων και Συλλόγων.

Τήρηση ενός λεπτού Σιγής στη μνήμη των πεσόντων κατά την Εθνική Αντίσταση 1941-1944.

Εθνικός Ύμνος.

Ωρα 17.00: Υποστολή Σημαίας.

Στις ανωτέρω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας & Ωλένης κ. κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β΄, οι Βουλευτές, Ευρωβουλευτές του Ν. Ηλείας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμαρχος Πύργου, οι Συντονιστές της Αποκ/νης Δκσης Πελ/σου-Δυτ. Ελλάδος, ο Πρόεδρος Πρωτ/κείου Ηλείας, ο Εισαγγελέας Πρωτ/κών Ηλείας, ο Πρόεδρος Διοικ/κού Πρωτ/κείου, ο Ανώτερος Δ/κτής Φρουράς Ν. Ηλείας, ο προϊστάμενος Δικαστικού Γραφείου, Πρυτάνεις ή Πρόεδροι Διοικουσών Επιτροπών Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. , ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Δ.Ε, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε., ο Έπαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, ο Πρόεδρος ΠΕΔ, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας, Δήμαρχοι Π.Ε. Ηλείας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, , ο Επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε Ηλείας, το Δημοτικό Συμβούλιο, Πρώην Υπουργοί και Υφυπουργοί, πρώην Βουλευτές, πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ, πρόεδροι Λιμενικών Ταμείων, αξ/κοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας , του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος εν ενεργεία, κατά ιεραρχική τάξη, πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων, πρόεδροι Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, πρόεδροι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού, με στολή, πρόεδροι Επιμελητηρίων, πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων, πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων, ο λαός της πόλης του Πύργου.

Για τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση, παρακαλείται να φροντίσει η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

Για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, παρακαλείται να επιμεληθεί ο Α.Δ.Φ. Ν. Ηλείας.

Για την τάξη μέσα στον Ιερό Ναό και τον αύλειο χώρο, παρακαλείται να ρυθμίσει ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας.

Τελετάρχες ορίζονται:
Από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ο υπάλληλος Αλέξιος Κολιτσόπουλος, και από τις Ένοπλες Δυνάμεις ο Αξιωματικός που θα ορίσει ο Α.Δ.Φ. Ν. Ηλείας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button