ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ραγδαίες εξελίξεις – Παραπομπή σε δίκη και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Την παραπομπή σε δίκη για τους θανάτους και των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου αποφάσισε με βούλευμα το δικαστικό συμβούλιο

Την παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου σε δίκη για τους θανάτους των παιδιών της Ίριδας και Μαλένας Δασκαλάκη ανακοίνωσε στο δικαστήριο ο Αλέξης Κούγιας, λέγοντας πως σήμερα εκδόθηκε παραπεμπτικό βούλευμα για την εντολέα του.

Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε στο δικαστήριο ότι εκδόθηκε παραπεμπτικό βούλευμα για την εντολέα του, η οποία δικάζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά από το δικαστικό συμβούλιο να παραπέμψει στο εδώλιο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για το θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Με την ίδια πρόταση ο εισαγγελέας ζητά και την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Μαρτίου ο εισαγγελέας είχε προτείνει την παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου σε δίκη για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της Μαλένας και Ίριδας προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Στην περίπτωση της Μαλένας και της Ιριδας, το ιατροδικαστικό πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα αναφέρει ως αιτία θανάτου και στις δύο περιπτώσεις την ασφυξία. Υπενθυμίζεται πως οι αρχικές γνωματεύσεις από την Χριστίνα Τσάκωνα και την Αγγελική Τσιόλα ανέφεραν ως αιτίες, την ηπατική ανεπάρκεια για τη Μαλένα και την αγενεσία φλεβόκομβου για την Ιριδα.

H δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο συνεχίζεται με την κατάθεση του διευθυντή ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέα Ηλιάδη.

Ένταση σημειώθηκε ωστόσο από την πλευρά του Αλέξη Κούγια όταν επιτέθηκε φραστικά στον εντατικολόγο πριν κάνει την πρώτη ερώτησή του. Ο Αλέξης Κούγιας του είπε: “Eίστε εδώ για να καταθέσετε, όχι για να δίνετε συνεντεύξεις σαν τις κατίνες εδώ πέρα. Μη γελάτε. Σε λίγο που θα ξεκινήσει η κατάθεση σας θα κλαίτε”.

Η δήλωση Κούγια που προκάλεσε αντιδράσεις και η έρευνα σε βάρος του

Να σημειωθεί πως στο επίκεντρο πειθαρχικής έρευνας του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας βρίσκεται ο Αλέξης Κούγιας με αφορμή αναφορές του στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και την κατάσταση της Τζωρτζίνας μετά την ανακοπή που υπέστη.

Ο ΔΣΑ ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα ενώ ήδη έχει αντιδράσει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), η οποία ζήτησε ο συνήγορος να ζητήσει άμεσα συγνώμη ενώ σε διαφορετική περίπτωση ο Σύλλογος “να πράξει τα δέοντα”.

Ο κ. Κούγιας, ως συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, σχολιάζοντας τις προσπάθειες ανάνηψης της κόρης της Τζωρτζίνας από τον αναισθησιολόγο δήλωσε: “Τι να το κάνεις ένα παιδί το οποίο είναι τετραπληγικό, δεν έχει χεράκια και πόδια να ζήσει και το οποίο σε όλη του τη ζωή θα χρειάζεται κάποιον; Δεν έχει σημασία μόνο το ζην αλλά και το ευ ζην. Όταν είναι από φτωχή οικογένεια και φύγουν οι γονείς του από το ζωή θα πρέπει να εισαχθεί σε ένα ίδρυμα”.

Related Posts