ΑΓΡΟΤΙΚΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΤΩΡΑ

Σήμερα το πρωί στους δρόμους τα τρακτέρ

Τα τρακτέρ στους δρόμους βγάζουν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Ηλεία και τα συγκεντρώνουν στις 11.30 το πρωί στην Εθνική Οδό Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας στις παρυφές της πρωτεύουσας του νομού, στον νευραλγικό κόμβο της Αγίου Γεωργίου.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών εντείνονται και λαμβάνουν πανηλειακό χαρακτήρα, με τη σημερινή διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας να αλλάζει μορφή.

Λίγη ώρα μετά τη συγκέντρωση στον κόμβο της Εθνικής Οδού, σύμφωνα με τον πρόεδρο, Θανάση Βομπίρη, αγρότες και κτηνοτρόφοι θα ξεκινήσουν μηχανοκίνητη πορεία με κατεύθυνση τις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Πύργου και κατάληξη στο κτίριο του Διοικητηρίου.

«Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και να μην χρειάζεται κάθε χρόνο να παλεύουμε για τα αυτονόητα», είπε  ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θανάσης Βομπίρης. Τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά.

Σε αυτά προστέθηκε η ενεργειακή ακρίβεια, η οποία έχει εκτινάξει το κόστος παραγωγής με αποτέλεσμα «αγρότες και κτηνοτρόφοι να αιμορραγούν οικονομικά», τονίζει ο κ. Βομπίρης.

Related Posts