ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΚΟΣΜΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Σε εκδήλωση για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης συμμετείχε η Στέγη Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας ”Αγία Λαύρα”

Στο Νέο Βουπράσιο – Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρωτοσύγκελος της ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και Ωλένης πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Φιλάρετος Σπανόπουλος

Η Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας Αγία Λαύρα συμμετείχε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Νέο Βουπράσιο κοντά στα όρια με το νομό Ηλείας που ανήκει στο δήμο Δυτικής Αχαΐας, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

Οι εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στην επέτειο της αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως το 1453, με κεντρικό ομιλητή τον πρωτοσύγκελο της ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και Ωλένης πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Φιλάρετο Σπανόπουλο.

Την εκδήλωση με τίτλο «Η Πάλαι Ποτέ Βασιλεύουσα» πλαισίωσαν Βυζαντινός χορός (Ο Απόστολος Ανδρέας) και χόρεψαν οι σύλλογοι ΣΤΕΓΗ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ και το Αχαϊκό Εργαστήρι πολιτισμού και παράδοσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος και τον πλαισίωσε το ιερατείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και Ωλένης. Παρών στην εκδήλωση ήταν & ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κυριάκος Ορλώφ καθώς και ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ιωάννης Λέντζας.

Την όμορφη εκδήλωση παρουσίασε η πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Μέλισσα Λεχαινών Ανδραβίδας Κυλλήνης Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου. Παραβρέθηκαν πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.

Τέλος ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας Αγία Λαύρα κ. Παναγιώτης Φραντζής αφού ευχαρίστησε τον ιερέα του ναού π. Θρασύβουλο για τη πρόσκληση και την υπέροχη φιλοξενία, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες λέγοντας ότι η πολιορκία και η άλωση της Κωνσταντινούπολης, είναι αναμφίβολα από τα πλέον σημαντικά γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας γιατί η Άλωση έχει αφήσει το δικό της ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική παράδοση.

ΠΗΓΗ: thebest.gr

Related Posts

1 of 282