ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΤΩΡΑ

Σε επιφυλακή οι αρχές για το κύμα κακοκαιρίας – Έκτακτη ενημέρωση

Αρκετά τα προβλήματα στην Αττική από το πέρασμα της κακοκαιρίας – Σύσταση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα – κατά περιόδους και σε ορισμένες περιοχές με ιδιαίτερη σφοδρότητα.

Σε έκτακτη ενημέρωση που παραχώρησε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννης Αρτοποιός, δήλωσε ότι «τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα έως την Παρασκευή» και πως εστάλησαν πέντε διαφορετικά μηνύματα από το 112 προς την Αττική, την Εύβοια, την Μαγνησία, τις Σποράδες, την Κέρκυρα, τους Παξούς, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τη Θάσο και την Τρίπολη. Αναμένεται να σταλεί αντίστοιχο μήνυμα και στους κατοίκους των Δωδεκανήσων καθώς από αύριο το πρωί αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι έως το απόγευμα της Πέμπτης υπήρξαν 204 κλήσεις προς την Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων στην Αττική, ενώ πολλές κλήσεις υπήρξαν και στην Ζάκυνθο.

Ο κ. Αρτοποιός επανέλαβε τη σύσταση προς τους πολίτες, να παραμείνουν πολύ προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως αναγκαίες.

Σειρά προβλημάτων

Στην Αττική η κακοκαιρία εκδηλώνεται με σφοδρές καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν σειρά προβλημάτων, όπως πλημμύρες στους δρόμους, διακοπή κυκλοφορίας, υλικές ζημιές και έχουν επηρεάσει τις δημόσιες συγκοινωνίες – ειδικά τον ΗΣΑΠ.

Related Posts