ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΛΕΙΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΛΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕ ΝΕΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ Δ/ΝΤΗ ΗΛΕΙΑΣ

Με το νέο Αστυνομικό Δ/ντή Ηλείας Γιώργο Σωτηρόπουλο καθώς και με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, με τον πρόεδρο και τα μέλη της οποίας έχει διαρκή συνεργασία, συναντήθηκε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο βουλευτής της ΝΔ συνεχάρη τον κ. Σωτηρόπουλο για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον χειρισμό των θεμάτων που απασχολούν την ΕΛ.ΑΣ στον τόπο μας.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε το γεγονός της μείωσης τροχαίων ατυχημάτων στο εθνικό μας δίκτυο, κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στα έργα που γίνονται και έχουν πρώτιστο στόχο την ασφάλεια των διερχομένων.

Παρατηρείται επίσης ο περιορισμός φαινομένων εγκληματικότητας με το έργο της Αστυνομίας σε αυτό τον τομέα να είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα αποτελεσματικό, ωστόσο τονίσθηκε η αναγκαιότητα της

απαιτούμενης προσοχής για ομάδες που δρουν στην κοινωνία και καταγράφουν υψηλή παραβατικότητα, η οποία δημιουργεί προβλήματα στους υπόλοιπους πολίτες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ

Ιδιαίτερη αναφορά εξ’ άλλου έγινε και για τις ηλεκτρονικές οικονομικές απάτες καθώς έχουν διαπιστωθεί αρκετά περιστατικά στην περιοχή μας, αλλά και γενικότερα στη Δυτική Ελλάδα, γι’ αυτό και απαιτείται η συνέχιση της ενημέρωσης των ανυποψίαστων πολιτών και η εφαρμογή κάθε δυνατού επικοινωνιακού μέσου για την σωστή πληροφόρησή τους προς αποφυγή περαιτέρω δυσάρεστων καταστάσεων.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – ΟΧΗΜΑΤΑ

Από την συγκεκριμένη συνάντηση δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν φυσικά και τα προβλήματα για τα οποία ο κ. Νικολακόπουλος έχει μέχρι τώρα παρέμβει πολλές φορές για την επίλυσή τους και συνεχίζει τις προσπάθειές του μαζί με την Ένωση των Ηλείων Αστυνομικών.

Ήδη πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η ενίσχυση με νέους Αστυνομικούς που έρχονται στην Ηλεία και θα καλύψουν σημαντικές ανάγκες, αφού το Υπουργείο και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ συμμερίστηκαν το δίκαιο του διατυπωμένου αιτήματος και με δια ζώσης επαφές, ενώ δρομολογούνται ουσιαστικές κινήσεις και για την ενίσχυση με οχήματα στην ΕΛ.ΑΣ του Νομού μας. Κατά τα άλλα κάποια μικρά σε αριθμό κενά που υπάρχουν αναμένεται και αυτά να αντιμετωπισθούν στο επόμενο διάστημα γι’ αυτό και η πίεση προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστεί.

Φυσικά, όπως είπε ο κ. Νικολακόπουλος, παραμένει πάντα σε προτεραιότητα και η διαδικασία υπενθύμισης και εκ νέου επαναφοράς του ζητήματος της μεταστέγασης συγκεκριμένων Αστυνομικών Τμημάτων για τα οποία έχει τονισθεί ότι με τις σημερινές συνθήκες είναι δύσκολη για αστυνομικούς αλλά και πολίτες η λειτουργία τους στα υπάρχοντα κτίρια…

Related Posts

1 of 250