ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: “Απαράδεκτες και ανιστόρητες οι δηλώσεις Σκέρτσου για τις γερμανικές αποζημιώσεις”

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπομονεύει και τα εθνικά συμφέροντα” σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τονίζοντας πως “ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαξίωσε τον αγώνα της χώρας για τις γερμανικές αποζημιώσεις”.
news24712 Μαΐου 2023 11:26
“Είναι απαράδεκτο και ανιστόρητο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να απαξιώνει τον διαχρονικό αγώνα της Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις ως δευτερεύον και παρωχημένο ζήτημα, δίνοντας μήνυμα παραίτησης από τη διεκδίκησή τους και μάλιστα επειδή αποτελούν “ζήτημα του παρελθόντος”, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει ότι “κάθε μέρα που περνάει γίνεται πιο ξεκάθαρο πόσο η παραμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξουσία υπονομεύει και τα εθνικά συμφέροντα”.

“Αντιθέτως”, συνεχίζει, “ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ως κυβέρνηση προώθησε ενεργά την ιστορική αυτή απαίτηση, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για Έκθεση-Πόρισμα Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής (17/4/2019) και είναι το μόνο κόμμα που ρητά την περιέλαβε στο κυβερνητικό του πρόγραμμα (παρ. 8.1.11 του κεφαλαίου για την εξωτερική πολιτική) τονίζοντας ότι θα πρέπει να εκπονηθεί εθνική στρατηγική σε αυτήν τη βάση”, καταλήγει.

ΠΗΓΗ; news247

Related Posts

1 of 59