ΑΠΟΨΕΙΣΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΔΗΜΟΦΙΛΗΔΥΤ,ΕΛΛΑΔΑΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΒΑΛΟΝΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΠΥΡΓΟΣ

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη στο Πύργο

Παρουσία του Δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας η ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη στο Πύργο
Με τη συμμετοχή του Δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας και του Δημάρχου Κώστα Αλεξανδρόπουλου πραγματοποιήθηκε η ευρεία σύσκεψη στο κτήριο της Π.Ε Ηλείας υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη. Παρών ήταν επίσης ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κος Ευάγγελος Τουρνάς καθώς επίσης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κος Βασίλης Παπαγεωργίου.
Συμμετείχαν σε αυτή πέραν τον άνωθεν, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, οι Βουλευτές Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου και Ανδρέας Νικολακόπουλος, οι Δήμαρχοι των 7 δήμων της Ηλείας, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Στρατού, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Λιμενικού Σώματος, ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Πύργου Θεόδωρος Γιαννακούλιας καθώς και εκ μέρους της Π.Ε.Ε.Π.Σ ως παρατηρητής ο Θάνος Χουλιάρας.
Η θέση του Δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας κατά την ομιλία του δημάρχου κ. Κώστα Αλεξανδρόπουλου, ήταν η άμεση προστασία των οικοσυστημάτων του Καϊάφα και του Δάσος Στροφιλιάς σε όλους τους τομείς πρόληψης ενώ για πρώτη φορά τέθηκε σοβαρό θέμα προστασίας της Νέδας κυρίως στο τουριστικό της κομμάτι που διαχειρίζονται από κοινού οι Δήμοι Ζαχάρως – Φιγαλείας, Τριφυλίας και Οιχαλίας. Πρόταση του δήμου ήταν η δημιουργία είτε ενός διαδημοτικού φορέα διαχείρισης της Νέδας είτε ενός περιφερειακού. Επίσης, τέθηκε θέμα αναβάθμισης των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής λόγω του απόμακρου της πλησιέστερης πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button