ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Τάκης Σταματόπουλος: Μία πρωτοβουλία-αφύπνιση προς τους πολίτες της Ηλείας από έναν επιχειρηματία του Πύργου για τις Πανεπιστημιακές Σχολές

Σε μία ιδιαίτερη πρωτοβουλία με μη κερδοσκοπικό σκοπό που στόχο έχει τη συγκέντρωση υπογραφών για την ένταξη της Ηλείας και πάλι στον χάρτη των πανεπιστημιακών σχολών, έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα ένας από τους πετυχημένους επιχειρηματίες της πόλης του Πύργου, ο Τάκης Σταματόπουλος.
Πρόκειται για μία ξεχωριστή ενέργεια, της οποίας στόχος είναι να αναδείξει τη βασική επιθυμία του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης που δεν ήταν άλλη από το να παραμείνουν οι σχολές του Νομού στη θέση τους, προκειμένου η πόλη να έχει και οικονομική αλλά και κοινωνική άνθιση. Από την άλλη, αποτελεί ταυτόχρονα και έναν μοχλό πίεσης προς τους κυβερνώντες προκειμένου να αντιληφθούν το «ντόμινο» δυσάρεστων εξελίξεων που έχει προκαλέσει αυτή τους η απόφαση, σε μία πόλη που εδώ και χρόνια αναζητά με τα «κιάλια» την ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταματόπουλος δημιούργησε μία σελίδα, όπου οι πολίτες της Ηλείας έχουν την ευκαιρία να βάλουν την ψηφιακή τους υπογραφή στο αίτημα για επαναλειτουργία σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον νομό. Στόχος είναι να συγκεντρωθεί το κατώτατο όριο υπογραφών που φτάνει τον αριθμό των 5.000, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως είναι ιδιαίτερα εφικτός στόχος μιας και μόλις την πρώτη μέρα που η κίνηση αυτή έχει προωθηθεί στο διαδίκτυο, έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις 1.000 ψήφους.

«Να συμπαρασύρουμε τους υπόλοιπους στη διεκδίκηση των σχολών»
Μιλώντας αποκλειστικά με τον κ. Σταματόπουλο, τονίστηκε πως σε καμία περίπτωση η ενέργειά του δεν έχει κάποια κομματική ή παραταξιακή σφραγίδα και πως σκοπός είναι η αφύπνιση του κόσμου ώστε να συμπαρασυρθούν όλοι στη διεκδίκηση των σχολών. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Με μια ρεαλιστική ματιά και έχοντας πραγματικά στόχο να βρούμε λύση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αντιλαμβανόμαστε πως όλα ξεκινάνε από τη δυσκολία συντονισμού της όλης προσπάθειας. Οι διεκδικήσεις αυτές που γίνονταν μέχρι στιγμής με κομματική ή παραταξιακή σφραγίδα δεν θα οδηγούσαν πουθενά, το δείχνει η ιστορία. Άρα έπρεπε να υπάρξει μια οντότητα ικανή να το καταφέρει αυτό και να συμπαρασύρει όλους τους υπόλοιπους στη διεκδίκηση των σχολών. Η δημιουργία μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας με συγκεκριμένο σκοπό λύνει αυτό το πρόβλημα, από τη στιγμή που το ζητούμενο για εμάς είναι πρακτικό και όχι να ασχοληθούμε με την πολιτική. Έτσι και πάρθηκε η πρωτοβουλία να προχωρήσουμε σε μια τέτοια κίνηση».

Προεργασία και σχεδιασμός πλάνου με λύσεις
Ακολούθως, ο ίδιος όρισε τον στόχο των 5.000 υπογραφών προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν υπολογίσιμοι και να κάνουν όλες τις απαραίτητες επαφές με τους τοπικούς φορείς αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης, ενώ παράλληλα σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρχει σωστός σχεδιασμός και πλάνο με λύσεις που θα υλοποιούν την πρότασή τους για επαναφορά σχολών.

Ειδικότερα είπε: «Στόχος είναι για αρχή να γίνουμε υπολογίσιμοι. Αυτό θα συμβεί όταν μαζέψουμε πάνω από 5.000 υπογραφές. Αν ζητήσουμε ραντεβού με τον υπουργό, με τον δήμαρχο, με την περιφέρεια, απλά θα είμαστε μια μη κερδοσκοπική εταιρεία αδύναμη κατ’ αυτούς ώστε να διεκδικήσουμε κάτι και να μας δώσουν σημασία! Όταν όμως είμαστε 5.000+ ενεργοί πολίτες που τάσσονται υπέρ της κίνησης αυτής, τότε μας υπολογίζουν τελείως διαφορετικά. Προτού όμως φτάσουμε στις απαιτούμενες ενέργειες, θα έχει γίνει και η κατάλληλη προεργασία και σχεδιασμός ώστε να υπάρχει έτοιμο πλάνο με λύσεις για να μην μπορεί να μας αρνηθεί ο υπουργός την υλοποίηση της πρότασής μας. Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τον δήμαρχο, την περιφέρεια και τους βουλευτές του νομού μας για αρχή».

«Εδώ θα υπάρχουμε πλέον εμείς»
Κλείνοντας, ο κ. Σταματόπουλος μίλησε και για πολίτες άλλων περιοχών της Ηλείας που τον έχουν ήδη προσεγγίσει και επιθυμούν να δημιουργήσουν μια ανάλογη κίνηση, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως με ανάλογες κινήσεις θα δοθούν πραγματικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Ήδη ενεργοί πολίτες της Αμαλιάδας μας έχουν στείλει ώστε να τους καθοδηγήσουμε να κάνουν κάτι αντίστοιχο. Αυτό θα ήταν ότι καλύτερο μιας και δύο μαζί θα ήμασταν πιο “δυνατοί” από τον έναν μόνο του!

Επίσης έχω λάβει πάρα πολλά μηνύματα και για άλλα θέματα που θα πρέπει να λυθούν. Ξεκάθαρα με κινήσεις τέτοιου επιπέδου θα δοθούν πραγματικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, όσο οι εκλεγμένοι πολιτικοί είτε σε δήμο, είτε σε περιφέρεια, είτε βουλευτές δεν γίνονται πρακτικοί στην επίλυσή τους. Βέβαια ας μην παραβλέπουμε τις πολιτικές κόντρες που δεν επιτρέπουν τη συσπείρωση αυτή που χρειάζεται. Και εδώ θα υπάρχουμε πλέον εμείς. Κανείς δεν θα ήθελε να αρνηθεί σε 5.000 άτομα να βοηθήσει έμπρακτα, ή να γυρίσει την πλάτη, ή να απαιτήσει κάτι παραπάνω από το προφανές».

patrisnews.com

Related Posts

1 of 278