ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Κυριακή η μεγάλη Γιορτή φράουλας 2023 στην Νέα Μανωλάδα- Διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μανωλάδας “Ελπίζω” και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Την Κυριακή η μεγάλη Γιορτή φράουλας 2023 στην Νέα Μανωλάδα

Διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μανωλάδας “Ελπίζω” και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μανωλάδας “Ελπίζω” και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν την Κυριακή 2 Ιουλίου την μεγάλη γιορτή του Ηλειακού κάμπου, την «Γιορτή Φράουλας 2023» στο Γήπεδο της Ν. Μανωλάδας με την συμβολή και άλλων τοπικών συλλόγων. Μια γιορτή που ξεκίνησε δειλά- δειλά το 2012 από τους νέους ανθρώπους της Μανωλάδας και από τότε έχει γίνει θεσμός με στόχο να αναδείξει τη φράουλα, ένα προϊόν πάνω στο οποίο στηρίζεται ουσιαστικά η τοπική οικονομία της ευρύτερης περιοχής της Βουπρασίας.

Η φετινή Γιορτή Φράουλας θα περιλαμβάνει μουσικές, χορούς, πολλές εκπλήξεις και events ενώ οι γυναίκες της Βουπρασίας ήδη ετοιμάζουν μαρμελάδες φράουλας για τον κόσμο και διάφορα εδέσματα με βάση το προϊόν της περιοχής. Οι πόρτες στο Γήπεδο της Ν. Μανωλάδας θα ανοίξουν στις 21.30 και η εκδήλωση ξεκινά στις 22.00 με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρδας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Μανωλάδας, ενώ θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη που θα παρευρεθεί στην μεγάλη Γιορτή του Κάμπου, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκο Κοροβέση και τον δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα .

Στην συνέχεια θα υπάρχει ομιλία για την φράουλα και κεράσματα από τις νοικοκυρές της Βουπρασίας. Ακολουθεί μουσική βραδιά και γλέντι με ζωντανή μουσική με τον δημοφιλή τραγουδιστή Γιώργο Βελισάρη, τη Χαρά Βέρρα και την Μαρίνα Λαζαράκη. Στο κλαρίνο ο Σταύρος Ιωαννίδης και στο βιολί ο Λευτέρης Ζέρβας που υπόσχονται ξεφάντωμα μέχρι πρωϊας.

Την Κυριακή η μεγάλη Γιορτή φράουλας 2023 στην Νέα Μανωλάδα- Διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μανωλάδας “Ελπίζω” και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, τόνισε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για μια ακόμα φορά στηρίζει μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του Ηλειακού Κάμπου, την Γιορτή Φράουλας, που είναι θεσμός για την περιοχή. Η φράουλα είναι το κυρίαρχο προϊόν της ευρύτερης περιοχής της Βουπρασίας σημαντικό για την τοπική και αγροτική οικονομία, ένα από τα βασικά εξαγώγιμα προϊόντα του νομού Ηλείας και συνυφασμένο με τις δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας. Οφείλουμε λοιπόν ως Περιφέρεια να είμαστε παρόντες και να στηρίζουμε ένα προϊόν που μας στηρίζει».

ΠΗΓΗ: iliaweb.gr

Related Posts

1 of 278