ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τιμητική διάκριση στους δύο νεκρούς πιλότους: Τους δίνουν τον βαθμό του αντιστράτηγου

Οι πιλότοι του μοιραίου F-4 Phantom, που συνετρίβη στην Ανδραβίδα στις 30 Ιανουαρίου, θα τιμηθούν με τον βαθμό του αντιστράτηγου, με απόφαση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με τον enikos μετά από εισήγηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου,
Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και σήμερα αναμένεται να υπογραφεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στη συνέχεια θα εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα που θα επικυρώνει και τυπικά την τιμητική προαγωγή.

Η εξόδιος ακολουθία του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα θα γίνει σήμερα στις 10:30 στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως και η ταφή στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου.το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) αποφάσισε την προαγωγή του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στον τιμητικό βαθμό του αντιστράτηγου.
«Δεν με ενδιαφέρει να μάθω το γιατί»
Ο πατέρας του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, μιλώντας νωρίτερα στην «Κοινωνία Ώρα Mega» είπε, μεταξύ άλλων:

«Αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει να μάθω το γιατί. Η μία πιθανότητα είναι να είχε βλάβη το αεροπλάνο, σωστά; Μου έλεγε ότι τα αεροπλάνα αυτά δεν έχουν πρόβλημα και το ήξερε. Οι ίδιοι οι πιλότοι δεν έκαναν κάποιο check πριν πετάξουν; Το παιδί μου δεν γυρνάει πίσω. Με πληγώνει που το παιδί δεν μπόρεσε να πάρει την τύχη του αεροπλάνου στα χέρια του. Να πω ότι πετούσε μόνος του στο Αιγαίο και σκοτώθηκε; Ότι πήγε να αναχαιτίσει έναν Τούρκο και σκοτώθηκε; Θεωρώ πως εμένα ο πόνος μου θα ήταν πιο ελαφρύς. Το ότι το παιδί δεν είχε τη δυνατότητα να αντιδράσει, αυτό είναι που με πληγώνει. Το ότι σκοτώθηκε για την πατρίδα κάπως μου απαλύνει τον πόνο…».

Related Posts

1 of 249