ΚΟΣΜΟΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τι είναι το ChatGPT που ο Μπιλ Γκέιτς προβλέπει ότι θα αλλάξει τον κόσμο

Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς πιστεύει ότι το ChatGPT, ένα chatbot που δίνει εντυπωσιακά ανθρώπινες απαντήσεις σε ερωτήματα χρηστών, είναι εξίσου σημαντικό με την εφεύρεση του διαδικτύου.

«Μέχρι τώρα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορούσε να διαβάσει και να γράψει, αλλά δεν μπορούσε να κατανοήσει το περιεχόμενο. Τα νέα προγράμματα, όπως το ChatGPT, θα κάνουν πολλές δουλειές γραφείου πιο αποτελεσματικές, βοηθώντας στη σύνταξη τιμολογίων ή επιστολών. Αυτό θα αλλάξει τον κόσμο μας» είπε ο Μπιλ Γκέιτς στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Το ChatGPT, που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία OpenAI και υποστηρίζεται από τη Microsoft Corp (MSFT.O), έχει χαρακτηριστεί η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή για καταναλωτές στην ιστορία.

Για όσους δεν έχουν ακόμη πειστεί ότι το ChatGPT της OpenAI προαναγγέλλει σημαντική καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη, ας το ακούσουν από τον άνθρωπο που ξεκίνησε την επανάσταση των οικιακών υπολογιστών πριν από 50 χρόνια.

Related Posts

1 of 28