ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023

Ο θεσμός «Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» φέτος εστιάζει στο μείζον ζήτημα, της κλιματικής αλλαγής για το παρόν και μέλλον του πλανήτη, αλλά και τις συνέπειές της, όχι μόνο στη ζωή μας, αλλά και στο πολιτιστικό απόθεμα, υλικό και άυλο.
news24710 Απριλίου 2023 17:32
Tις προτάσεις που επιλέχθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης για το πρόγραμμα του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023», με θεματική την κλιματική κρίση και τις συνέπειές της ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πιο συγκεκριμένα, το 2023, ο θεσμός «Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» εστιάζει στο μείζον ζήτημα, της κλιματικής αλλαγής για το παρόν και μέλλον του πλανήτη, αλλά και τις συνέπειές της, όχι μόνο στη ζωή μας, αλλά και στο πολιτιστικό απόθεμα, υλικό και άυλο. Στο πλαίσιο αυτό, η διοργάνωση του θεσμού «Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023» κάλεσε καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες να δημιουργήσουν νέα έργα πάνω σε αυτή την θεματική, με αναγνώσεις που δεν περιορίζονται στην αναπαραγωγή δυστοπικών προβλέψεων, αλλά θέτουν ερωτήματα για μια σφαιρική θεώρηση του φαινομένου.

Κατά τη διάρκεια/σύγκληση των 3 συνεδριάσεων που έλαβαν χώρα στις 24, 30 και 31 Μαρτίου 2023 για το πρόγραμμα του θεσμού του ΥΠΠΟΑ “Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023”, η Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης, έκρινε τις υποβληθείσες προτάσεις, κατόπιν εισήγησης των υπεύθυνων μελών της, ανά τομέα τέχνης, βάσει των κριτηρίων πρόσκλησης ενδιαφέροντος και επέλεξε 70 παραγωγές συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000.

Ανά κατηγορία χρηματοδότησης:

Στην κατηγορία των 15.000€ επελέγησαν 30 προτάσεις
Στην κατηγορία των 30.000€ επελέγησαν 35 προτάσεις
Στην κατηγορία των 60.000€ επελέγησαν 5 προτάσεις
Επιλεχθείσες προτάσεις ανά τέχνη:

Θέατρο : 18
Μουσική : 18
Παραστάσεις/δράσεις για παιδιά και εφήβους : 13
Χορός : 9
Εικαστικά/performance: 8
Μουσικό θέατρο : 4
Η Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης για το 2023 ήταν:

Γιώργος Κουμεντάκης – Πρόεδρος της Επιτροπής, Συνθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ
Δημήτρης Μαραγκόπουλος – Συνθέτης, Επικεφαλής του Κύκλου “Γέφυρες” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Ομότιμος Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου – Μουσική και Παραστατικές Τέχνες
Κωνσταντίνος Χατζής – Σκηνοθέτης
Δάφνις Κόκκινος – Χορευτής, Χορογράφος, Διευθυντής της ΚΣΟΤ
Συραγώ Τσιάρα – Ιστορικός Τέχνης, Διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης
Νατάσα Τριανταφύλλη – Σκηνοθέτις
Αναστασία Γκαδόλου – Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος προϊστορικών και κλασικών αρχαιολογικών χώρων και μνημείων και αρχαιολογικών έργων της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ.
Μετείχαν στην Ειδική Επιτροπή, από το ΥΠΠΟΑ, χωρίς δικαίωμα ψήφου:

Η καθ. Άννα Παναγιωταρέα, Δημοσιογράφος, Σύμβουλος της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού
Η Δήμητρα Φίλιου, Αρχαιολόγος στη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΠΗΓΗ: news247

Related Posts

1 of 32